Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Kampioenschap van Wageningen

In december vindt de match om de wereldtitel dammen plaats in Groningen, Wageningen en Den Haag. In deze match neemt de Wageningse dammer Jan Groenendijk het op tegen Roel Boomstra. Een deel van de match wordt in Wageningen gespeeld op 8, 9 en 10 december. Tijdens deze match organiseert de Wageningse damvereniging WSDV in samenwerking met de gemeente Wageningen het individueel schooldamkampioenschap van Wageningen.

Kampioenschap van Wageningen

Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 10 december a.s. in het nieuwe stadhuis, Markt 22. Het begint om 12.00 uur. De prijsuitreiking is om ca 16.45 uur. 

Alle deelnemers spelen individueel in één groot toernooi, er wordt dus niet in teams gespeeld. Er zijn prijzen voor de beste welpen (groep 2 t/m 6) en pupillen (groep 7/8). Daarbij maken we verschil tussen kinderen die al lid zijn van een damclub en kinderen die dat nog niet zijn, zodat de prijzen eerlijk verdeeld worden. Dus ook als je (nog) geen lid bent van een damclub, maak je volop kans op een prijs!

Jij doet toch ook mee aan het in persoonlijk schooldamkampioenschap van Wageningen?

Geef je dan op door onderstaande informatie te mailen naar estervm@live.nl. Er kunnen maximaal 80 kinderen deelnemen, dus geef je zo snel mogelijk op, uiterlijk zaterdag 19 november a.s.

Ook leuk voor vaders, moeders, opa's, oma's, ooms en tantes
Omdat op deze locatie ook de strijdt om de wereldtitel dammen plaatsvindt, is het ook heel interessant voor familieleden van de schooldammers. Zo wordt het schooldamtoernooi geopend door professor Erik Scherder, onder andere bekend van het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Hij zal tijdens het toernooi een interessante lezing geven voor de ouders, begeleiders en andere belangstellenden, over de link tussen dammen en healthy ageing.

Iedereen van harte welkom in Wageningen op 10 december a.s.

Kampioenschap van Wageningen

Geplaatst op woensdag 16 november 2016 door WebM

Terug naar overzicht