Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Van schooldammer tot wereldkampioen?

Jan Groenendijk uit Wageningen werd 'ontdekt' bij het schooldammen in 2006. Hij kreeg 10 proeflessen op de club, waarna hij aan het dammen 'verslaafd' raakte. Na vele nationale en internationale jeugdtitels werd hij in november 2015, toen nog 17 jaar, tweede bij de wereldkampioenschappen voor volwassenen. In 2016 vond er een WK-match plaats tussen Jan en Roel Boomstra, waarbij Roel de nieuwe Nederlandse wereldkampioen werd.

Van schooldammer tot wereldkampioen?

Hij is een prachtig voorbeeld van hoever je kunt komen met talent, ambitie, doorzettingsvermogen liefde voor het dammen. Bekijk hier een uitgebreid interview met Jan op RTV Gelderland.

Meer informatie over Jan Groenendijk
* Wikipedia
* Topsport Gelderland
* Paul de Leeuw
* NRC Handelsblad
* You Tube

Meer informatie over Roel Boomstra
* Wikipedia
* RTV Drenthe
* Nu.nl
* De Zuidoosthoeker
* You Tube

Jan Groenendijk over de vraag of we dammen als sport wel serieus kunnen nemen: ‘Die discussie moet maar eens afgelopen zijn’. ‘Van dammen kun je niet leven, maar verder is het een sport als veel andere.’
Geplaatst op woensdag 12 oktober 2016 door WebM

Terug naar overzicht