Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Montessorischool Nederlands kampioen!

In Hoogeveen werd zaterdag (21 mei) het Nederlands schooldamkampioenschappen gehouden voor de groepen 7 & 8 in het Roelof van Echten Collge. De organisatie lag wedermaal bij de Hoogeveense Dam Club. Afgelopen jaar werd de welpenfinale georganiseerd, winnaar de Krullevaar, en dit jaar werd het de pupillenfinale. Het was tot aan het eind enorm spannend voor de drie podiumplekken.

Montessorischool Nederlands kampioen!

Vooraf was duidelijk dat een viertal scholen zou uitmaken voor de titel: de twee Hoogeveense scholen, Calvijnschool en Krullevaar, de st. Michaëlschool uit Groningen en de Montessorischool uit Wageningen. Alle vier de scholen wonnen in de eerste ronde. De tweede ronde gaf een spannende clash tussen de Montessorischool en de Krullevaar. De Wageningers trokken aan het laatste eind en wonnen met 5-3.  De Calvijnschool hield wel stand tegen de Montessorischool met een 4-4 gelijkspel. Dit was tevens ook hun enige verliespunt. Tegen de andere scholen werden overtuigend gewonnen. Hiermee werden ze met maar liefst drie  punten voorsprong op de nummer twee, St. Michaëlschool en nummer drie, de Krullevaar, kampioen van Nederland. Een geweldige prestatie. 

Het was hoe dan ook, voor alle deelnemende teams, een gezellige dag in het Roelof van Echten College. Ook Pinky kwam een paar uur langs om te kijken hoe de schooldammers hun uitsterse best deden. De prijzen werden uitgereikt door Wethouder Anno Wietze Hiemstra van de Gemeente Hoogeveen.

 

 

Montessorischool Nederlands kampioen!Montessorischool Nederlands kampioen!Montessorischool Nederlands kampioen!
Door: Gerard Bruins
Geplaatst op zondag 22 mei 2016 door Zainal Palmans

Terug naar overzicht