Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Rehobothschool Moerkapelle in finale NK schooldammen

Welpenteam van de Rehobothschool Moerkapelle haalt huzarenstukje uit en dwingt finaleplaats NK Schooldammen 2016 af.

Rehobothschool Moerkapelle in finale NK schooldammen

Een huzarenstukje mag het worden genoemd! Het welpenteam van de Rehobothschool Moerkapelle – groepen 5 en 6 – heeft dankzij de 3e plaats in de halve finale haar deelname aan de landelijke finale schooldammen veilig gesteld.

De halve finale werd op 9 april gespeeld in Lelystad. De jonge spelers kenden daar een volledig rondspel van 9 wedstrijden. De start met 3 overwinningen was veelbelovend. De scholieren uit Moerkapelle waren steeds in de strijd om de 2e t/m de 4e plaats verwikkeld. In het geweld van sterke schoolteams hielden zij zich uitstekend staande. Met een verdienstelijke score van 11 uit 9 werd op de 3e plaats beslag gelegd achter winnende scholen uit Harderwijk en Heerhugowaard.

Het team bestaat uit Julie, Nienke, Samuel, Ezra en reserve-/wisselspeler Jefta.

Jeugddamtrainer Cor Barelds is best trots op de jeugdige dammers
“In november zijn we op school, samen met de junioren van groep 7 en 8 gestart met de 8 damlessen. Naast de eerste beginselen hebben de scholieren geoefend in de openingen, mogelijkheden met de dam, de meerslagregel, spelopbouw en het ontdekken van enkele typezetjes. Meer en meer ontdekten zij daarbij door deze trucjes de vele mogelijkheden en de schoonheid van het spel.”

In februari won het team het regionaal schooldamtoernooi Waddinxveen en op 12 maart werden de jonge dammers ongeslagen kampioen van Zuid-Holland.

De dammers kunnen zich nu op maken voor een fraai bevochten, maar beslist zware finale op 21 mei in IJsselstein.

Het juniorenteam van de Rehobothschool speelde haar halve finale in Alphen a/d Rijn. Een finaleplaats werd niet afgedwongen, maar de score van 8 uit 9 leert dat zij verdienstelijk hebben gespeeld. Het zijn maar weinig damteams van scholen, die de halve finale bereiken.


Geplaatst op dinsdag 12 april 2016 door Cor Barelds

Terug naar overzicht