Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Succesvolle damdag voor GMS in Reeuwijk

Op 9 april 2016 was het dan zo ver. De halve finale van het Nederlands Kampioenschap schooldammen. Met een welpen- en een pupillenteam van de Gerardus Majella School (GMS) speelden we een thuiswedstrijd.

Succesvolle damdag voor GMS in Reeuwijk

26 teams waren te gast in De Brug bij de jubilerende damclub Denk en Zet van Reeuwijk. Zij bestaan dit jaar al 80 jaar. Hans de Knikker vertelde hierover in zijn welkomstwoordje. De hele dag konden we genieten van projecties van mooie Reeuwijkse plaatjes van onder andere de 13 plassen, eerdere kampioenen van de GMS maar ook een foto van het eerste bestuur van de damclub kwam voorbij. Tussen die mooie plaatjes zagen we actuele standen van de teams. Het was er vooral op het laatst een drukte van belang want een analyse van de stand levert tactisch spelen op, volgens sommigen.

Het was een super sfeer in De Brug met veel enthousiaste supporters. Naast (groot)ouders, waren ook klasgenootjes en de juffen van de GMS om aan te moedigen. De mensen van de damclub waren erg actief en Maaike en Jari, 2 jaar geleden speelden ze nog in het GMS schooldamteam, waren tafelarbiter. De hele dag was de coördinator van het schooldammen van de KNDB, Gerrit Visscher uit Heeten, te gast. Hij genoot zichtbaar van de prachtige damdag, mooie slagen, super kinderen en de geweldige organisatie!

Casper, Marit, Tess en Anna van het GMS- welpen team hebben enorm genoten en als superteam gespeeld; ze haalden de vierde plek bij de welpen! Ze mogen net niet naar de finale in IJsselstein. Wie weet trekt een team zich terug en belt Gerrit Visscher en mogen ze alsnog? Ze kunnen niet wachten!

Het GMS pupillenteam bestaande uit Anouk, Marco, Seijno, Richard en Rick waren na de 7e ronde gezakt naar de zesde plek. In de laatste ronde wonnen ze en tot ieders grote verrassing verloren degene die boven hen stonden. Met een enorme eindspurt, stonden ze uiteindelijk vol trots, blij en erg onverwacht op het podium; de derde plaats is voor hen! Wat een geweldige prestatie. 21 mei zijn zij bij de finale van de Nederlands Kampioenschap in Hoogeveen!

Heel veel dank aan Hans de Knikker voor het trainen van deze kanjers, de damclub voor hun organisatie en leiding en dank aan de school voor het stimuleren van deze mooie sport! Natuurlijk alle spelers en supporters voor deze onvergetelijke dag hartelijk dank.

Tot dams. Dian Verbunt, trotse contactpersoon van de GMS teams. 

Succesvolle damdag voor GMS in ReeuwijkSuccesvolle damdag voor GMS in ReeuwijkSuccesvolle damdag voor GMS in Reeuwijk

Geplaatst op zondag 10 april 2016 door Dian Verbunt

Terug naar overzicht