Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Calvijnschool zegeviert in welpentoernooi Enschede

Het eerste team van de Calvijnschool uit Hoogeveen heeft in Enschede de halve finale van het Nederlands kampioenschap schooldammen voor welpen gewonnen. Aan het toernooi namen uit het noorden en oosten van het land vijftig kinderen tot en met groep zes deel.

Calvijnschool zegeviert in welpentoernooi Enschede

 

 

Geheel anders dan bij de NK-finale die verderop in het stadhuis van Enschede plaats vindt, was het welpentoernooi een gezellige boel. Kinderen vlogen in en uit naar de nabijgelegen speeltuin aan de Voortsweg. Zonder klok speelden de in tien teams opgedeelde dammertjes vliegensvlug hun negen partijen. Ieder kreeg een klein digitaal klokje mee. De winnende teams gingen met een beker en voor ieder kind een vaantje naar huis. Voor extra hilariteit zorgde de mascotte Pinky, symbool van het schooldammen. Spandoeken verhoogden de sfeer. Eén school liet halverwege het toernooi uit Ane een invaller aanrukken voor een zieke speler.  

Na de Calvijnschool (17 punten) eindigde de Meester Propschool uit Lochem (14) op de tweede plaats, voor de Prinses Ireneschool uit Gramsbergen (12).

De finale voor de welpen vindt op 21 mei plaats. 

    

Calvijnschool zegeviert in welpentoernooi EnschedeCalvijnschool zegeviert in welpentoernooi Enschede

Geplaatst op zaterdag 9 april 2016 door WebM

Terug naar overzicht