Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken n bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Robin van Duijvenvoorde damkampioen van Katwijk

Afgelopen woensdag was er weer een groot damspektakel in t Zandgat bij wijkvereniging Noord-NoordOost. De Katwijkse DamClub organiseerde het individuele damkampioenschap voor 2016 en er deden meer dan 30 kinderen van verschillende scholen in Katwijk mee.

Robin van Duijvenvoorde damkampioen van Katwijk

Het was een groot succes en de kinderen waren zeer geconcentreerd bezig. Wel was er natuurlijk de nodige commotie toen Pinky binnenkwam. Pinky is de mascotte van het Nederlandse jeugddammen en is de enige pinguïn met een dambord op zijn buik. Hij is erg knuffelbaar en iedereen mocht met hem op de foto. Ook kregen alle kinderen een balletje en een sticker mee om de website www.damz.nl te promoten, waar je met allerlei andere kinderen online kunt dammen.

Maar in het echt dammen was ook leuk. Er werden 5 rondes gespeeld en daaruit werden de winnaars van de 3 categorieën gehaald.

In de categorie voor de kinderen van groep 7 en 8 was het duidelijk wie er eerste werd. Robin van Duijvenvoorde had namelijk geen enkele partij verloren (en zelfs van Patrick gewonnen, wat hem normaal niet zo goed lukt) en als je alle 10 punten hebt, ben je natuurlijk terecht de nummer 1. Voor de bekers van de 2e en 3e plaats waren drie concurrenten. Lars Zwaan, Patrick van Duyvenvoorden en Michiel Verdoes hadden allemaal 1 verliespartij, dus moest er gekeken worden naar het onderlinge resultaat en omdat Lars van Michiel gewonnen had werd Michiel 4e, Patrick 3e en Lars 2e.

Voor de categorie van groep 5 en 6 was de nummer 1 positie ook duidelijk. Robin Sapei had 7 punten behaald en was 5e in het algemeen klassement en stond daarmee een punt los op de nummer 2; Kyra Vogelaar, die ook een prachtig toernooi speelde. De derde plek was voor Jesse Weerheim die een mooi gemiddelde had.

Wat betreft de kinderen uit groep 3 en 4. Dit toernooi was voor velen van hen geen strijd om de laatste plaats, maar ze deden nog in de hoogste regionen mee.

Een aparte benoeming moet meegegeven worden aan Ryan Onderwater. Hij won geen prijzen, maar als je in groep 3 zit en je wordt 18e (de laagste scoorder van groep 8 werd 21e) dan doe je het heel goed! Hopelijk horen we in de toekomst meer van hem!!

Maar verder met de bekerwinnaars. Ook hier nog een speciaal applaus voor Lara Heemskerk. Lara werd 1e in de categorie groep 3 en 4, maar ze was ook 6e in het algemeen klassement. Een topprestatie!! Overigens waren de andere bekerwinnaars Lieke Hoek (2e) en Finn Ageling (3e) ook erg lekker bezig, want die eindigden in het algemeen klassement op de 8e en 10e plek.

Alles bij elkaar waren de leden van de DamClub erg onder de indruk van alle prestaties die er woensdag geleverd werden en hopen we dat al deze toppers zullen blijven dammen. Op clubniveau of op het internet.

Robin van Duijvenvoorde damkampioen van Katwijk

Geplaatst op zaterdag 19 maart 2016 door Cees de Leeuw

Terug naar overzicht