Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Zeeuws Kampioenschap Schooldammen

Dubbele triomf voor schooldammers van de Theo Thijssenschool. Ze werden Zeeuws schooldamkampioen zowel bij de pupillen als bij de welpen.

Het was altijd weer heel erg spannend en de zenuwen speelden soms ook een behoorlijke rol. Maar het plezier was er allemaal niet minder om. En natuurlijk was er vreugde bij een overwinning en ook teleurstelling als het soms toch mis ging.

Zowel bij de pupillen als bij de welpen deden 8 teams mee die zich via voorronden in vier regio hadden geplaatst voor de provinciale finale welke  tevens een voorronde is voor de landelijke halve finales. De 8 teams werden verdeeld in 2 groepen van 4. De nummers 1 en 2 van beide groepen mochten met 2 wedstrijden verder strijden om de plaatsen  1 t/4 via een kruis finale. Dat betekend dat in een einstand van 4-4 het hoogste bord beslissend was voor het eind resultaat. En dat resulteerde uiteraard in zeer spannende wedstrijden.

 

Bij de pupillen was het team van de Theo Thijssenschool wel favoriet maar de schrik zat er echt echt gelijk wel wat in toen ze in ronde 1 met 4-4 tegen een verrassend goed optreden van de Meerpaal nog tevreden  moesten zijn. Maar uiteindelijk werden ze toch nog eerste in hun groep.

In groep 2 was de School met de Bijbel uit St. Annaland superieur.  De Morgenster uit Kerkwerve viel wel wat tegen en het 2e team van de Poeljeugd verraste met een 2e plaats.

In de 1e finale ronde werd het al duidelijk dat de finale zou gaan tussen de dammertjes uit Vlissingen en St. Annaland.  En in de uiterst spannende finale trokken de  dammertjes van de Theo Thijssenschool toch duidelijk aan het langste  eind middels een 6-2 overwinning.

 

Bij de welpen was er geen sprake van duidelijk favorieten.

In groep 1 waren het de Theo Thijssenschool 1 en de Ds. Bogermanschool die naar de finale doorgingen en in groep 2 waren dat de Morgenster en de Theo Thijssenschool 2. In de halve finale schakelde de het 1e team van de Theo Theo Thijssenschool hun 2e team uit en verraste de Ds. Bogermanschool  het toch wel favoriete de Morgenster. In de finale waren de spelertjes van de Theo Thijssenschool duidelijk de beste.

En als schooldamleider Pim Filius  keurig op tijd de winnaars weer kan huldigen kan toch weer gesproken worden van een zeer geslaagd en gezellig toernooi met behalve veel deelnemers ook veel supporters als familieleden van de spelertjes en onderwijs krachten. Daarnaast een goede locatie en veel steun van een aantal leden van de Zeeuwse Dambond voor arbitrage en andere administratieve werkzaamheden. Voor de winnaars was het een feest en voor de verliezers misschien weer een motivatie om het een volgend jaar beter te doen. Want winnen is toch altijd weer leuk.

De eindstanden.

Pupillen 

1. Theo Thijssenschool Vlissingen

2. School met de Bijbel St. Annaland

3. De Meerpaal Bruinisse

4. De Poeljeugd 2 ‘s Heerhendrikskinderen

5. De Poeljeugd 1 ‘s Heerhendrikskinderen

6. De Morgenster Kerkwerve

7. De Casembroot St. Annaland

8. Louise de Coligny school Vlissingen

 Welpen

1. Theo Thijssenschool 1 Vlissingen

2. Ds. J.Bogermanschool Oosterland

3. Theo Thijssenschool 2 Vlissingen

4. De Morgenster Kerkwerve

5. Louise de Coligny Vlissingen

6. De Poeljeugd ‘s Heerhendrikskinderen

7. Jan van Schengen 1 Heinkenszand

8. Jan van Schengen 2 Heinkenszand

Foto's te zien via de volgende link  http://www.myalbum.com/album/3fzqKMcEixcM


Geplaatst op donderdag 3 maart 2016 door C.Rijk

Terug naar overzicht