Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Noordhollands scholendamtoernooi 2016

Afgelopen zaterdag was de finale van het Noordhollandse scholendamtoernooi weer een enorm spannend damevenement in een overvolle aula van het Da Vinci College in Purmerend.

Noordhollands scholendamtoernooi 2016

In beide leeftijds- categorieën, pupillen en welpen, deden in totaal 120 kinderen van het basisonderwijs mee. De scholenteams van Heerhugowaard waren weer oppermachtig in beide categorieën.

De nationale jeugddammascotte “Pinky" was met Cees de Leeuw meegekomen om voor de jeugdwebsite “DamZ” promotie te maken en ging met alle kinderen op de foto. Een enkele schooldammer kreeg van Pinky een speciale knuffel.
https://www.facebook.com/cees.deleeuw.7/videos/10201618339617460/

 

Noordhollands scholendamtoernooi 2016Noordhollands scholendamtoernooi 2016Noordhollands scholendamtoernooi 2016Noordhollands scholendamtoernooi 2016

Geplaatst op dinsdag 23 februari 2016 door d.lust

Terug naar overzicht