Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Weer dubbele winst Graaf Jan van Nassauschool

Woensdagmiddag,3 februari verzamelden 91 scholieren van 9 Goudse basisscholen en een aantal begeleiders en ouders zich in het Denksportcentrum De Hoog. De grote zaal was het decor van het 4e kampioenschap dammen voor schoolteams, een organisatie van de Brede School Gouda en damvereniging Damlust.

De schoolteams bestonden uit 4 spelers en eventueel een wisselspeler. Er werd sportief, maar ook fanatiek gestreden om de punten en dat met wisselend succes. Schooldammen, een teamsport met individuele aspecten, waarbij enthousiasme en het meeleven met teamgenoten ook voor de nodige rumoer zorgde.

De Brede School Gouda heeft ook het afgelopen jaar met Damlust geïnvesteerd in damlessen. Naast lessen onder schooltijd namen bijna 60 scholieren deel aan 2 buitenschoolse minicursussen (elk 3 lessen). Sommigen ontdekken door trucjes de schoonheid en veel mooie mogelijkheden van dit spel.

Welpen (groepen 5 en 6)
De welpen speelden in 2 poules van elk 6 of 7 teams. De 2 beste teams per poule speelden daarna kruisfinales. In de eerste poule werden de twee bovenste plaatsen ingenomen door het 3e team van de Graaf Jan van Nassauschool en de Johannes Calvijnschool.

In de tweede poule werd het 2e team van de Graaf Jan van Nassauschool 1e en legde de ‘t Carillon beslag op de 2e plaats. De Koningin Wilhelminaschool kwam sterk voor de dag en miste op 1 wedstrijdpunt de kruisfinales.

In de kruisfinales bleken de 2 teams van de Graaf Jan van Nassauschool te sterk en haalden de 1e en de 2e plaats. Het winnend team (Graaf Jan van Nassauschool 3) bestond uit Andries van Vugt, Sander Faas, Joran Glas en Sten Soet. Door de winst van ‘t Carillon op Joh. Calvijnschool (6-2) werd de 3e prijs behaald. De Johannes Calvijnschool viel net buiten de prijzen

 

Graaf Jan van Nassauschool 35 pnt
Graaf Jan van Nassauschool 24 pnt
’t Carillon2 pnt
Johannes Calvijnschool1 pnt
Koningin Wilhelminaschool
Bijenkorf 2
Cirkel 3
Westerschool
Cirkel 1
Cirkel 2
Bijenkorf
Plaswijckschool
Graaf Jan van Nassauschool 1
Overzicht van beide poules groepen 5 en 6 (voorronden)
Poule 1PuntenBordpunten
Graaf Jan van Nassauschool 31139
Johannes Calvijnschool1030
Bijenkorf 2626
Westerschool420
Cirkel 2419
Plaswijckschool418
Graaf Jan van Nassauschool 1316
 
Poule 2Punten Bordpunten
Graaf Jan van Nassauschool 2828
’t Carillon827
Koningin Wilhelminaschool727
Cirkel 3521
Cirkel 1213
Bijenkorf 104

Pupillen (groepen 7 en 8) Bij de pupillen speelden 8 schoolteams een volledig rondspel. De Graaf Jan van Nassauschool, dat ook vorig jaar succesvol was, deed nu weer van zich spreken. Het 3e team van deze school wist 6 wedstrijden te winnen en speelde 1 keer gelijk. Daardoor behielden zij 1 punt voorsprong op Wereldwijs, dat de 2e plaats wist te bezetten. Het winnend team bestond uit Floris Hoogendoorn, Ralph Verdouw, Boas de lely, Thijs Hoogendoorn en Julian de Jong. Het succes voor de Graaf Jan van Nassauschool werd compleet gemaakt door de 3e plaats te bereiken. De prijsuitreiking werd verricht door internationaal grootmeester dammen Erno Prosman, die ook voorzitter is van de damvereniging Damlust en Majda Irezzi, loco- kinderburgemeester van Gouda. Alle deelnemers ontvingen als herinnering een vaantje. De als 1e en 2e geëindigde schoolteams van beide categorieën hebben zich geplaatst voor de schooldamfinale van de provincie Zuid-Holland. Dit toernooi wordt ook in Gouda gespeeld en wel op zaterdag,12 maart as.

Graaf Jan van Nassauschool 313 pnt48 bordpunten
Wereldwijs12 pnt43
Graaf Jan van Nassauschool 19 pnt35
Graaf Jan van Nassauschool 26 pnt28
Bijenkorf 16 pnt24
Bijenkorf 26 pnt23
Koningin Wilhelminaschool2 pnt14
’t Carillon2 pnt11

Geplaatst op donderdag 4 februari 2016 door Cor Barelds

Terug naar overzicht