Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken ťn bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamtitels weer voor de Kinderkring

De Kinderkring heeft weer toegeslagen op het Alphens Schooldamkampioenschap. In het Wijkcentrum Kerk en Zanen waren de Woubrugse scholieren afgelopen zaterdag de andere teams in beide categorieŽn de baas.

Schooldamtitels weer voor de Kinderkring

Bij de pupillen (groep 7 en 8) maakten de Kinderkring al snel duidelijk dat er met hen niet te spotten viel. De twee teams van de Woubrugse school, die vorig jaar nog provinciaal kampioen geworden, wonnen hun wedstrijden met ruime cijfers. Zo mochten ze voor de vierde maal achtereen de grote wisselbeker mee naar huis nemen. De Rank had op school flink geoefend en dat wierp zijn vruchten af: zij eindigden als derde, net voor de teams van de Fontein (Ter Aar).

In de welpencategorie (groep 1 t/m 6) had de Kinderkring het wat moeilijker: hier bleken de teams van De Stromen en opnieuw de Rank geduchte tegenstanders. Naar het einde toe begon bij die viertallen de vermoeidheid mee te spelen, terwijl de Kinderkring bleef scoren. Ook hier nam de Woubrugse school het goud en zilver mee naar huis, terwijl de Rank nog net de derde plek kon vasthouden. 

Schooldamtitels weer voor de KinderkringSchooldamtitels weer voor de KinderkringSchooldamtitels weer voor de KinderkringSchooldamtitels weer voor de Kinderkring
Alle teams mochten na afloop van het toernooi op de foto met de nieuwe mascotte van de Nederlandse dambond, Pinky de dampinguin: een geweldig einde van een zeer geslaagde damdag.
Geplaatst op zondag 24 januari 2016 door Martijn van der Klis

Terug naar overzicht