Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamkampioenschap Schouwen-Duiveland

Zoals elk jaar gebruikelijk werd ook dit jaar op de 2e woensdag in december weer het Schooldamkampioenschap van Schouwen-Duiveland voor viertallen gehouden. De Morgenster uit Kerkwerve werd kampioen zowel bij de welpen als bij de pupillen.

Schooldamkampioenschap Schouwen-Duiveland

Dit was tevens de eerste voorronde voor het ZK (Zeeuws Kampioenschap) dat op 2 maart 2016 in Lewedorp zal worden gehouden.

Op woensdag 9 december waren we te gast in school De Oosterburcht in Oosterland. We werden daar goed ontvangen en het werd een leuke en spannende dammiddag. Er hadden zich 12 viertallen aangemeld, zowel bij de welpen als bij de pupillen waren er 6 teams. In beide categorieën werd er een enkele competitie gespeeld, zodat ieder team 5 wedstrijden moest spelen. De Morgenster uit Kerkwerve was in beide groepen de sterkste.

Welpen (t/m groep 6):
De Morgenster won alle 5 de te spelen wedstrijden en werd overtuigend kampioen. De strijd om de 2e plaats (van belang voor plaatsing voor het ZK) werd een heel spannende. Uiteindelijk eindigde het 2e team van de Ds. J. Bogermanschool uit Oosterland op die plaats. De 4-4 uitslag in de slotronde tegen De Oosterburcht bleek daarvoor  voldoende te zijn.

Pupillen (groepen 7 en 8):
Ook in deze groep werd De Morgenster onbedreigd kampioen door alle wedstrijden te winnen. De slotronde was ook in deze groep bepalend wie er op de 2e plaats zou eindigen en daarmee naar het ZK zou mogen. Bij het ingaan van de laatste ronde stond het 1e team van de Jan WoutervandenDoel op die plaats. In de slotronde verloren ze echter in een erg spannende wedstrijd van het 2e team van De Meerpaal met 3-5. Mede door de andere uitslagen werd hierdoor De Meerpaal 2 definitief 2e en waren ze daarmee dus ook geplaatst voor het ZK.

Rond half 5 was het tijd voor de prijsuitreiking, de winnende teams kregen elk een mooie beker uitgereikt. Al met al een sportief en vlot verlopen dammiddag wat de deelnemende kinderen mede gezien hun reacties ook leuk gevonden hebben. Mooi was ook dat er een aardig aantal toeschouwers was om de kinderen te supporteren.

Hieronder de eindstanden met wedstrijdpunten en bordpunten.

De eerste twee aankomenden in elke groep gaan door naar het ZK op 2 maart 2016.

Welpen:
1.De Morgenster10/32
2.Ds. J. Bogermanschool 26/24
3.De Meerpaal 5/10
4.De Oosterburcht 5/17
5.Ds. J. Bogermanschool 1 4/18
6.Ds. J. Bogermanschool 30/9
Pupillen:
1.De Morgenster10/33
2.De Meerpaal 26/21
3.Jan Wouter van den Droel 15/21
4.Jan Wouter van den Droel 25/20
5.De Oosterburcht 2/13
6.De Meerpaal 12/12
Schooldamkampioenschap Schouwen-DuivelandSchooldamkampioenschap Schouwen-DuivelandSchooldamkampioenschap Schouwen-Duiveland

Geplaatst op maandag 11 januari 2016 door Kees Rijk

Terug naar overzicht