Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Rabo - Schooldamkampioenschap Purmerend

Onder leiding van Damclub Purmerend’66 was de bomvolle toernooizaal in het Tritongebouw het toneel van de 42e editie van het Rabo- Scholendamtoernooi Purmerend & Omstreken waaraan maar liefst 20 viertallen- teams deelnamen.

Rabo - Schooldamkampioenschap Purmerend

De inzet was het kampioenschap en de nummers 2 en 3 in de eindrangschikking konden zich tevens plaatsen voor het Noordhollands kampioenschap dat op 20 februari a.s. (ook in Purmerend) plaatsvindt.

Gisteravond was de tweede en laatste speelavond met veel toeschouwers een drukte van jewelste waarbij de beslissingen vielen.

De Nieuwe Wereld heeft na het Nederlands kampioenschap, vorig jaar, een groot potentieel aan dammers die hopen in de voetsporen te treden van hun succesvolle voorgangers. Dit werd weer duidelijk want het 1e team van de Nieuwe Wereld dat geheel uit meisjes bestaat en ook wel genoemd het “girl power team”, scoorde erop los! Alle wedstrijden, op één na, werden met groot overmacht gewonnen en zo bleef de titel in het bezit van deze school.

De 2e plaats was voor het team uit Middelie 1 en was het enige team die gelijk speelde tegen de kampioen.

Wheermolen 7 werd 3e en gaat met De Nieuwe Wereld en Middelie deelnemen aan het Noordhollands kampioenschap op 20 februari in het Da Vinci College in Purmerend.

Deze teams zullen de komende maanden de nodige training- stages bijwonen waarbij onder leiding van één van de leden van DC Purmerend’66 ook aan de damtheorie zal worden gewerkt.

Rabo - Schooldamkampioenschap PurmerendRabo - Schooldamkampioenschap PurmerendRabo - Schooldamkampioenschap PurmerendRabo - Schooldamkampioenschap Purmerend

Geplaatst op maandag 30 november 2015 door Dick Lust

Terug naar overzicht