Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Dammen in de gemeente Midden Drenthe

De gemeente Midden Drenthe is deze week het middelpunt van de damwereld. De wereldkampioenschappen dammen voor de jeugd tot en met 19 jaar wordt gehouden in de Drenthehal. En de schooljeugd krijgt deze week damles in plaats van gym, een rondleiding door de toernooizaal en op woensdag en zaterdag zijn de schooldamkampioenschappen.

Dammen in de gemeente Midden Drenthe

Speciaal voor het schooldammen is een dampinguin als herkenningsteken gekozen. Deze dampinguin (Pinky) staat op de boekjes voor het schooldammen en op de website waar schooldammers kunnen trainen en spelen. Tijdens dit toernooi is Pinky als mascotte gespot. Nu is Pinky dus ook persoonlijk te ontmoeten, te knuffelen, om mee op de foto te gaan, om mee te juichen, of om er een vreugdedansje mee te doen.


Geplaatst op woensdag 4 november 2015 door WebM

Terug naar overzicht