Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamtoernooi tijdens WK jeugd Beilen

Stel, je vindt iets leuk om te doen en je mag het op school leren, zoals dammen. Dat is al heel leuk natuurlijk. Maar stel dat je dan tegen andere scholen mag spelen in dezelfde week en op dezelfde plaats dat er een Úcht WK wordt gespeeld, waar de beste spelers van de wereld bij elkaar zijn... hoe cool is dat?

Schooldamtoernooi tijdens WK jeugd Beilen

Dit overkomt de schooldammers uit de gemeente Midden Drenthe. In de sporthal in Beilen wordt van 1 tot 7 november het WK jeugddammen gehouden. 270 dammers uit de hele wereld, tussen de 8 en de 19 jaar oud spelen in 8 verschillende categorieën om de titel Wereld Kampioen. 

De kinderen uit Beilen kunnen die week dan niet in de sporthal gymmen. Daarom mogen zij tijdens die gymuren naar de sporthal toe en krijgen ze damles in de tent die de organisatie naast de sporthal heeft laten zetten. Ook mogen de kinderen kijken bij de WK deelnemers in de sporthal. 

Op woensdag 4 en zaterdag 7 november mogen ze dan hun eigen toernooi spelen. Op 4 november als scholen tegen elkaar en op 7 november spelen ze om hun persoonlijke titel. Wie wordt Kampioen van Gemeente Midden Drenthe 2015?

En wie weet wint wel een Nederlander de Wereldtitel. Als dan het Wilhelmus klinkt, voelt het misschien zelfs wel een beetje alsof dat ook voor jou is?!

Hier vind je alle informatie over dat toernooi: http://youth.wcdraughts.com/?lang=nl
Geplaatst op donderdag 22 oktober 2015 door WebM

Terug naar overzicht