Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Pupillen Calvijnschool 2e bij NK in Alphen

Op zaterdag 30 mei mocht het pupillenteam van de Calvijnschool met daarin Marieke, Stef, Matthijs en Wouter meedoen aan het NK Schooldammen in Alphen aan de Rijn. Levy hoort ook bij dit team, maar hij kon er deze dag niet bij zijn.

Pupillen Calvijnschool 2e bij NK in Alphen

Eerder was dit team al kampioen van Hoogeveen, kampioen van Drenthe en kampioen bij de Halve Finale geworden! De verwachtingen waren dus hooggespannen. Maar ook waren ze realistisch: alle teams die mee mogen doen aan dit NK, horen bij de beste 18 uit heel Nederland. Dus om hoog te eindigen moeten we heel erg goed ons best doen!

In de eerste ronde werd er meteen al tegen de uiteindelijke winnaar geloot: De Zonnewijzer uit Heerhugowaard. Alleen Wouter wist te winnen, verlies dus in de eerste ronde. In de tweede ronde moesten ze een beetje bijkomen van de schrik: Tegen de Mr. G. Propschool uit Lochem werd remise gespeeld. Het humeur bleef gelukkig goed, en de wil om hoog te eindigen werd alleen maar groter. Op dit moment stonden ze namelijk op een 16de plek, en dat was niet de plek waar ze voor kwamen! In de 3de en 4de ronde lieten ze dan ook zien wat ze waard zijn, ze wonnen overtuigend met  8-0 van de Bredero DaIton uit Santpoort Zuid en It Maitiidslibben uit Opeinde. De kansen op een hogere klassering kwamen weer terug. In de 5de ronde werd  nog 1 keer remise gespeeld. Maar in de laatste drie ronden kwam het team helemaal op stoom: ze wonnen nog 3 keer overtuigend. Tegen de Groninger Schoolvereniging met 7-1, tegen de Regenboog uit Gorinchem met 8-0 en in de laatste ronde tegen de Groen van Prinsterer uit Oud-Alblas met 7-1. De laatste ronde was heel spannend. Verlies zou een 4de plek betekenen, remise zou een 3de plek en winst een 2de plek! Theoretisch was het zelfs nog mogelijk om kampioen te worden, maar dan zou De Zonnewijzer moeten verliezen van de uiteindelijke nummer 8. Marieke en Stef wonnen hun partij al snel, Matthijs en Wouter hadden het iets lastiger. Matthijs wist ook te winnen en Wouter vocht voor het laatste puntje. Resultaat 7-1 tegen de school die al heel lang in de top 3 stond en nu genoegen moest nemen met de 4de plek.

Trots en erg blij ging de reis via de Mc Donalds weer naar huis. Kinderen en begeleiders bedankt!

Pupillen Calvijnschool 2e bij NK in AlphenPupillen Calvijnschool 2e bij NK in AlphenPupillen Calvijnschool 2e bij NK in Alphen

Geplaatst op zondag 31 mei 2015 door Everdina Schep

Terug naar overzicht