Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Zonnewijzer Nederlands Kampioen schooldammen

In Alphen aan den Rijn is de Zonnewijzer uit Heerhugowaard Nederlands Kampioen schooldammen geworden in de categorie pupillen (groep 7 en 8). Het Wijkcentrum Kerk en Zanen was zaterdag 30 mei strijdtoneel van een spannende strijd, waar pas in de laatste ronden het winnende viertal kwam bovendrijven.

De Zonnewijzer Nederlands Kampioen schooldammen

Wethouder van Sport, Michel du Chatinier, opende het toernooi met een eerste zet aan het bord van de Springplank uit Hazerswoude-Dorp. De lokale favorieten kwamen in dit beresterke veld nog wat tekort: ze eindigden als 14de, met zes wedstrijdpunten uit acht ronden. De Kinderkring uit Woubrugge, dat op het allerlaatste moment aan het deelnemersveld was toegevoegd, eindigde twee plaatsen lager.

Aan de bovenkant van de ranglijst was het steeds stuivertje wisselen. De Regenboog uit Gorinchem was bijvoorbeeld sterk gestart, werd verslagen door de Groningse Schoolvereniging, die op hun beurt weer verloren van de Groen van Prinsterer uit Oud-Alblas. Zij leken af te stevenen op de winst, maar het toernooi duurde twee ronden te lang: de Zonnewijzer versloeg hen met 6-2 in de zevende ronde en stond de kop niet meer af. Tot overmaat van ramp kwamen in de laatste ronde de Calvijnschool uit Hoogeveen en de Montessorischool uit Wageningen ook nog voorbij.

De Alphense DamClub organiseerde het Nederlands kampioenschap schooldammen ter ere van veertig jaar schooldammen in Alphen. In een diapresentatie gevuld met oude krantenberichten is geprobeerd passend samen te vatten. De foto’s spreken boekdelen: volle zalen met geconcentreerde gezichten gericht op een spel dat ondanks haar simpele regels zoveel moois in zich heeft. De presentatie is te bekijken via www.alphensedamclub.nl/40-jaar-schooldammen

De Zonnewijzer Nederlands Kampioen schooldammenDe Zonnewijzer Nederlands Kampioen schooldammenDe Zonnewijzer Nederlands Kampioen schooldammenDe Zonnewijzer Nederlands Kampioen schooldammen


  Eindstand NK Schooldammen Pupillen 2015

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2015 door Noel neve

Terug naar overzicht