Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Welke school wordt NK schooldammen?

Op dit moment worden de laatste provinciale finales gespeeld. Omtrent 15 maart zal bekend zijn welke scholen zich hebben geplaatst voor de halve finales van Nederland.

Welke school wordt NK schooldammen?

De spanning stijgt... Op veel scholen wordt deze weken nog een vrije middag 'opgeofferd' voor extra damtrainingen. Maar de kinderen vinden dat absoluut geen straf, want als je halve finales van Nederland gaat spelen, dan wil je toch op en top getraind aan de start verschijnen?

Doet jouw school mee en wil je met ons delen hoe jullie je hebben voorbereid? Stuur je verhaal dan in naar info@schooldammen.nl

 


Geplaatst op woensdag 18 februari 2015 door Cor

Terug naar overzicht