Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Sterke winnaars Noord-Holland.

Sterke winnaars Noord-Hollands schooldamkampioenschap 2020.

De Hofstee uit Julianadorp (pupillen) en de Pater Jan Smitschool uit Heerhugowaard (welpen), zijn de sterke winnaars van de op 8 februari door gastheer SNA in Heerhugowaard georganiseerde provinciale schooldamwedstrijden.
In een nieuwe omgeving, waaraan men echter snel gewend was en na diverse kampioenschappen in de bekende "Leeuwenkuil", bleek de nieuwe ruimte met oplopende zitplaatsen ook een prettige zaal met goed overzicht.
Bij de pupillen waren veel teams erg aan elkaar gewaagd, maar de Hofstee en de Cirkel uit Amstelveen waren vanaf de start de enige teams, die echt om de titel streden.
De onderlinge ontmoeting in de 4e ronde , die op het scherpst van de snede werd uitgevochten, eindigde na 4 spannende partijen in 6-2 voor de Hofstee, waarbij de strijd veel spannender was, dan de uitslag doet vermoeden.
Daarmee leek de strijd beslist, echter in de laatste ronde dacht de Helders kampioen de Rank daar anders over en rechte de ruggen tegen plaatsgenoot, koploper en eeuwige rivaal de Hofstee.
Na een lange strijd, waarin de Rank al vlot een 2-0 voorsprong nam en een 3-3 tussenstand leek de Rank alsnog tegen de eerste nederlaag aan te lopen, met mogelijk een beslissingswedstrijd tot gevolg. In de tijdnoodfase maakte de speler van de Rank echter een rekenfoutje waardoor de Hofstee op het nippertje de benodigde punt voor de titel kon veilig stellen in een nadelige 3 om 1 eindstand.
De Cirkel die behoudens tegen de Hofstee alle wedstrijden won werd een eveneens sterke en verdiende 2e.
De Pater Jan Smitschool uit Heerhugowaard, was de terechte nummer 3.
Op 3 punten van de 3e plaats eindigden 4 teams op 9 punten en 2 teams op 8 punten.
Bij de welpen was de Pater Jan Smitschool uit Heerhugowaard de terechte winnaar, gevolgd door de Cirkel uit Haarlem en de Rank uit Julianadorp. Doordat alle teams minimaal 2 maal tot score kwamen, was het puntverschil tussen de nummers 4 tot en met 10 minimaal.
Wederom zal Noord-Holland een sterke afvaardiging naar de halve finale sturen en is het behalen van de nationale finale een serieuze optie voor onze kampioenen.

 


Geplaatst op dinsdag 11 februari 2020 door Wim van Tiel

Terug naar overzicht