Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamtoernooi van Baarn en Soest

OBS de Buut Soest en de Aloysiusschool Baarn Kampioen van het schooldamtoernooi van Baarn en Soest.

Zaterdag 14 december 2019 om 10 uur was het zover, met 104 kinderen ging het 41e schooldamtoernooi van Baarn en Soest van start. Nu met een even anders opening als de voorgaande jaren. Wethouder André van Roshum van Baarn en Wethouder Liesa van Aalst deden de aftrap door tegen elkaar spelen. Liesa wist de wedstrijd te winnen na een goede tip van een omstander. Het was ook niet zomaar een potje dammen want die wedstrijd duurde toch wel goed veertig minuten. De kinderen begonnen even nadat de wethouders gestart waren ook aan hun toernooi. Wat ook anders was aan alle voorgaande toernooien er werd nu niet met zwart en wit gespeelt maar op een kleurrijk bord met oranje en paarse schijven. Dit zijn bordjes die speciaal voor de jeugd zijn ontworpen met ook nog eens schijven die magnetisch zijn. De kinderen speelden in twee afzonderlijke categorieën de groepen (5 – 6) en (7 – 8) zeven ronden werden er gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Voor elke partij was vijftien minuten speeltijd beschikbaar die voor de meeste spelers ruim voldoende was om tot een uitslag te komen. Nou en gestreden werd er zeker, na de eerste ronde was de temperatuur in de aula van het “Griftland College” gestegen met drie graden daar was geen verwarming voor nodig. Toen na drie uur zwoegen de rook was opgetrokken kon de ranglijst worden opgemaakt en kwam OBS de Buut als winnaar uit de bus bij de groepen 7 en 8 wel met een gelijk aantal wedstrijdpunten als de 3e van der Huchtschool maar die had vier weerstandpunten minder. Bij de groepen 5 en 6 was er een overduidelijke kampioen de Aloysiusschool zij speelde slechts één wedstrijd gelijk tegen de Da Costa school, van de rest werd allemaal gewonnen. De prijzen werden uitgereikt  elke school ging met een mooie beker huiswaarts waarvan de nummers 1, 2 en 3 een groter model voor in hun prijzenkast ontvingen. Verder ging ieder kind met een herinneringsvaantje naar huis en ik denk een tevreden gevoel want er werd sportief om de punten gestreden.

 

De eerste drie scholen van elke categorie hebben zich geplaatst voor het Provinciaal schooldam kampioenschap dat gehouden wordt op 14 maart 2020. Voor de groepen 7 en 8 gaat dit plaatsvinden in IJsselstein en voor de groepen 5 en 6 gaat dit plaatsvinden in Baarn in het Rode Kruisgebouw. De scholen die als vierde zijn geëindigd worden als reserve voor dit toernooi aangemeld. De scholen ontvangen te zijner tijd een uitnodiging hiervoor van de Utrechtse Provinciale Dam Bond.

 

Dan ook nog het topscoorder toernooi van Baarn en Soest dat gehouden gaat worden op 11 januari 2020  hier krijgen de beste spelers die meegespeeld hebben aan het schooldamtoernooi van Baarn en Soest via hun teamleider een uitnodiging om hieraan deel te nemen dit is een persoonlijk toernooi waarin de beste spelertjes van Baarn en Soest het tegen elkaar op kunnen nemen. Dit toernooi gaat plaats vinden in het Rode kruis Gebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 in Baarn.

Van het toernooi is een mooi fotoboek gemaakt: https://photos.app.goo.gl/Y1aMDXCwJp2dHwCq6

Voor kinderen die het dammen leuk vinden en dat ook in clubverband willen doen, dat kan stuur een mailtje naar: dam.club.baarn.soest@gmail.com

 

Ook scholen of kinderen die willen oefenen en trainen voor een vervolg toernooi kunnen zich aanmelden met een mailtje naar: dam.club.baarn.soest@gmail.com

Klik op het plaatje hieronder voor de eindstand

 

Schooldamtoernooi van Baarn en Soest

Geplaatst op maandag 16 december 2019 door Ton van der Ploeg

Terug naar overzicht