Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Julianaschool winnaar damtoernooi Katwijk

Op woensdag 27 november werd in Katwijk het jaarlijkse schooldamtoernooi voor teams georganiseerd. Dit jaar vond dat plaats bij CBS De Burcht in het Duyfrak. Maar liefst 19 teams schreven zich in. Teams van de Julianaschool, Farelschool en Rehobothschool plaatsten zich voor de provinciale kampioenschappen op 14 maart 2020 in Gouda.

Het zinderde woensdag op het Duyfrak. Een kleine 80 basisschoolleerlingen gingen met elkaar de strijd aan op het dambord. In vijf ronden Zwitsers zou bepaald worden wie zich het beste schooldamteam 2019/2020 mocht noemen. De kinderen hadden zich niet alleen damtechnisch goed voorbereid, maar hadden ook hun best gedaan om zich met zeer originele namen in te schrijven. Team Juliana (groep 7/8) bleek vanaf de start grote kanshebber. Het team wist al haar wedstrijden te winnen en miste slechts 8 bordpunten voor een perfecte score. Bij groep 5/6 was het de Rehobothschool met team ‘de witte kaassouflés’ die er met de eerste prijs vandoor ging, met 3 gewonnen ronden. Hier en daar was er wel wat teleurstelling omdat de tegenstander nét even slimmer wist te spelen, maar over het algemeen hadden alle kinderen een geweldige middag vol spanning en inspanning. Leden van de teams kunnen tot maart bij de Katwijkse Damclub terecht op de dinsdagavond of bij de Rijnsburgse Damclub op de vrijdagavond om extra te oefenen. En wie nu niet door is maar wel de smaak te pakken heeft, krijgt een herkansing tijdens het individuele damtoernooi dat de Katwijkse Damclub organiseert. Nadere informatie volgt.


Geplaatst op woensdag 4 december 2019 door WebM

Terug naar overzicht