Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De beste schooldammers 2018-2019

Op zaterdag 7 september kwamen de beste schooldammers van Nederland bijeen om uit te maken wie van hen de beste dammer is van het seizoen 2018-2019. Het toernooi werd gehouden in denksportcentrum Apeldoorn.

In totaal 22 deelnemers bonden de strijd met elkaar aan. Vanaf de eerste ronde tot de laatste ronde streden ze voor wat ze waard waren. Het gevolg was dat er spannende partijen waren, met verrassende overwinningen en pijnlijke nederlagen.

Halverwege het toernooi, kwam er een kopgroep boven drijven, bestaande uit Janick Lanting, Melvin Koullen, Kay van Zalm en Erik Wingerden. De onderlinge partij tussen Janick en Melvin bleek uiteindelijke de beslissende partij te zijn. Janick had het moeilijk tegen Melvin en hij moest lange tijd tegen een lastige stand aankijken. Maar op een of andere manier wist hij naar een 3 om 4 stand te komen en met maar 20 seconden op de klok, kon hij alle opgezette vallen van Melvin tegen gaan en uiteindelijk bood Melvin remise aan. Deze remise werd met dank door Janick aanvaard.

Na de 7e ronde bleken beide heren bovenaan te staan, maar de weerstandpunten van Janick waren net iets beter, waardoor Janink zich tot de beste schooldammer van 2019 mocht kronen. Na de voorlaatste ronde bleek dat er nog acht dammers de derde plek konden opeisen. Toen na de laatste ronde de kruitdampen waren op getrokken, bleek Kay er met de derde prijs vandoor te gaan. 


Geplaatst op woensdag 11 september 2019 door Albert Borreman

Terug naar overzicht