Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Welpen in Zeeland

Jong geleerd, oud gedaan. Dat gaat zeker ook op voor de schooldammers in Zeeland, want ook tot en met groep 6 wordt al gedamd op de Zeeuwse basisscholen. Hier een verslag van de resultaten.

De Welpen in Zeeland

In groep 1 waren de Ds. Bogermanschool en de Kon. Julianaschool uit ’s Gravenpolder duidelijk de sterkste en mochten verder strijden voor de plaatsen 1 t/m 4. 

In groep 2 waren de krachtsverschillen gering en viel de Kloetingse school wat ongelukkig buiten de boot en werd 3e ondanks een fraaie 6-2 overwinning tegen de nummer 1 in die groep de Morgenster uit Kerkwerve en kwam derhalve in groep 2 terecht in de strijd voor plaats 5, die ze ook met glans wist te winnen.

In de halve finales wonnen de Ds. Bogermanschool duidelijk van de Morgenster en de Kon. Julianaschool van de Wissel. Derhalve ging de finale tussen de Ds. Bogermanschool en de Kon. Julianaschool. Het werd 4-4 maar op basis van de overwinning aan bord 1 mocht de Ds. Bogermanschool de titel net als bij de pupillen opstrijken. Een geweldig succes dus voor deze school. De Wissel uit Vlissingen mocht door een overwinning op de Morgenster het brons en een ticket voor de landelijke halve finales noteren.

De Eindstand

1.Ds. BogermanschoolOosterland
2.Kon. Julianaschool 1’s Gravenpolder
3.De WisselVlissingen
4.De MorgensterKerkwerve
5.KloetingseschoolKloetinge
6.De BerenburchtOostburg
7.Theo Thijssenschool 1Vlissingen
8.Kon. Julianaschool 2’s Gravenpolder


 

De Welpen in Zeeland

Geplaatst op maandag 4 maart 2019 door WebM

Terug naar overzicht