Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Winnaars schooldammen Noord Holland 2019

De Vogelweid (Schagen) en De Rank (Julianadorp) hebben zaterdag 2 maart in Heerhugowaard het schooldamkampioenschap van Noord Holland gewonnen. Het team uit Schagen prolongeerde zijn titel bij de pupillen en het team uit Julianadorp pakte de titel bij de welpen.

Winnaars schooldammen Noord Holland 2019

In een bomvolle aula van het Huygenscollege bonden maar liefst 29 teams vanuit heel Noord Holland de strijd om het kampioenschap met elkaar aan. Bij de pupillen (groep 7-8) maakte De Vogelweid zijn favorietenrol vanaf de eerste wedstrijd waar. Ongeslagen en met 57 bordpunten liet het de anderen ver achter zich. De Cirkel uit Amstelveen werd heel knap tweede. Het bleef de Koningin Julianaschool uit Den Helder en plaatselijk favoriet PJ Smitschool net voor. Naast deze vier sterke pupillenteams hebben ook De Hofstee (Julianadorp), Middelie 1, De Wheermolen (Purmerend), Brederode Dalton (Santpoort Zuid) en De Rank (Julianadorp) zich geplaatst voor de halve finale van Nederland.

Bij de welpen werd al snel duidelijk dat de strijd om het kampioenschap zou gaan tussen De Rank en De Hofstee beiden uit Julianadorp. Omdat in de onderlinge wedstrijd de Rank met 7-1 had gewonnen werden zij de terechte kampioen. De strijd om de derde plaats was tot de laatste ronde super spannend. Het was uiteindelijk de PJ Smitschool uit Heerhugowaard die het brons pakte vlak voor De Vogelweid uit Schagen en De Reflector ook uit Heerhugowaard. Bij de welpen hebben deze eerste vijf teams zich geplaatst voor de halve finale van Nederland.

Winnaars schooldammen Noord Holland 2019Winnaars schooldammen Noord Holland 2019Winnaars schooldammen Noord Holland 2019

Geplaatst op zondag 3 maart 2019 door frans groot

Terug naar overzicht