Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Krullevaar grote winnaar bij NK Schooldammen

De teams van De Krullevaar uit Hoogeveen hebben gisteren de hoofdprijzen gewonnen bij de finales van het NK Schooldammen. Deze Drentse schooldamteams waren zowel bij de pupillen in Westerhaar als bij de welpen in Bodegraven de sterksten. Hiermee mag Jenaplanschool De Krullevaar (met een afdeling Kwadraat uit Hoogeveen) zich een jaar lang de beste 'Damschool' van Nederland noemen! Van harte gefeliciteerd!

De Krullevaar grote winnaar bij NK Schooldammen

Bij de Pupillen in Westerhaar was het viertal een klasse apart. Met 15 uit 8 wonnen ze de titel voor uittredend kampioen de St. Michaelschool uit Groningen (11 uit 8). Rond de derde plaats was het spannend. Uiteindelijk won De Bron Molenaarsgraaf het brons om Whl voor Alfons Ariëns uit Harderwijk en de Koningin Julianaschool uit ’s Gravenpolder. Allen hadden 10 uit 8 gescoord.

Bij de Welpen in Bodegraven eindigde De Krullevaar en de Graaf van Nassauschool uit Gouda met 13 uit 9 op de eerste plaats. De Whl-punten waren hier in het voordeel voor de Hoogeveeners. De Cirkel uit Amstelveen was de beste op Whl van een viertal scholen die 10 uit 9 op het scorebord brachten.

De Krullevaar grote winnaar bij NK Schooldammen
Bron: www.kndb.nl Foto's: Marianne Veld Zie ook: https://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/hoogeveen/539414/dammers-van-de-krullevaar-pakken-twee-nationale-titels.html
Geplaatst op zondag 27 mei 2018 door CeesdL

Terug naar overzicht