Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Brinkschool winnaar HF in Wageningen

Op 6 plaatsen in Nederland werden 21 april de halve finales schooldammen voor welpen gehouden. Een van deze plaatsen was Wageningen. Hier organiseerde damclub WSDV deze wedstrijd. Er waren 10 teams en die speelden allemaal 1 keer tegen elkaar. Het werd een erg spannende halve finale en tot de laatste ronde hadden 6 teams nog kans om zich te plaatsen voor de finale van Nederlands schooldammen voor welpen die op 26 mei in Bodegraven plaatsvindt.

Brinkschool winnaar HF in Wageningen

Het beste speelde de plaatselijk favoriet en ook kampioen van Gelderland de Brinkschool uit Wageningen. Dit team won 7 van de 9 wedstrijden en speelde gelijk tegen de latere nummers 2 en 3. Met 16 punten uit 9 wedstrijden bleef de Brinkschool al zijn concurrenten ruim voor.

De Fontuin uit Kampen verloor in het begin twee wedstrijden maar zetten een enorme eindsprint in. Er werd niet meer verloren en met 14 punten uit 9 wedstrijden werd een mooie 2e plaats gehaald

Door een zege van de Regenboog uit Reeuwijk in de laatste ronde en door het gelijke spel van medeconcurrent de Veldhuizerschool uit Ede pakte de Regenboog met 12 punten uit 9 wedstrijden nipt de 3e plaats. Voor de teams van de Veldhuizerschool uit Ede en de Opstap uit IJsselstein.

Voor alle kinderen was er een mooi aandenken aan deze damdag. Ze kregen allemaal een mooie damset. En als ze zich gratis inschrijven bij www.damZ.nl en enkele partijtjes dammen op internet aldaar zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen dit weekend. De damsets werden uitgereikt door enkele jeugdspelers van WSDV die nog maar enkele jaren geleden zelf de schooldamfinale bij de pupillen gewonnen hadden.

Kijk hier voor alle uitslagen van de halve finale in Wageningen. 


Geplaatst op maandag 14 mei 2018 door CeesdL

Terug naar overzicht