Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

SCHOOLDAMKAMPIOENSCHAP EILAND THOLEN

CASEMBROOTSCHOOL UIT SINT-ANNALAND WINT JAARLIJKSE SCHOOLDAMTOERNOOI EILAND THOLEN

Op 7 februari jl. is in de Meulvliet in Tholen het jaarlijkse schooldamkampioenschap van het eiland Tholen gehouden. Door diverse omstandigheden waren helaas een aantal scholen verhinderd. Dat betekende dat er behoorlijk minder deelnemende teams waren dan gebruikelijk; slechts 5 schooldamteams zijn deze middag de strijd aangegaan.

 

Ondanks het geringe aantal teams werd het een mooi en gezellig toernooi. Alle teams speelden enthousiast hun partij, en probeerden hun uiterste best te doen om de punten binnen te halen. Na elke ronde werd de tussenstand nauwlettend in de gaten gehouden, om te kijken hoe het team er voor stond. Alle spelers waren zeer sportief; de verliezers feliciteerden de tegenstander netjes met een handdruk.

 

De deelnemende schooldamteams hebben allemaal tegen elkaar gespeeld. Aan het eind van de middag kon de wedstrijdleider de balans opmaken en de nieuwsgierige dammers en damsters de eindstand meedelen.

 

De uitslag is geworden:

De Casembrootschool 1 (Sint-Annaland)              4-8 (23 bordpunten)Die Heenetrechtschool (Oud-Vossemeer)            4-4 (18 bordpunten)School met de Bijbel 1 (Sint-Annaland)                 4-4 (18 bordpunten)School met de Bijbel 2 (Sint-Annaland)                 4-3 (13 bordpunten)De Casembrootschool 2 (Sint-Annaland)              4-1 (8 bordpunten)

 

De Casembrootschool 1 is dus kampioen geworden. Zij wonnen overtuigend alle wedstrijden; in de laatste ronde werd de titel binnengehaald door een 5-3 overwinning op de School met de Bijbel 1. Zij zijn dan ook de terechte kampioen!

 

De strijd om de 2e plaats werd een spannende aangelegenheid. Een beslissingswedstrijd tussen Die Heenetrechtschool en de School met de Bijbel 1 was nodig. Die Heenetrechtschool moest deze wedstrijd winnen; de School met de Bijbel 1 had genoeg aan een 4-4 gelijkspel, omdat de onderlinge wedstrijd door de School met de Bijbel 1 met 6-2 was gewonnen. In deze beslissingswedstrijd maakte Die Heenetrecht echter korte metten met de School met de Bijbel 1. Zij wonnen met 7-1.

 

De organisator vertelde dat de nr. 1 (De Casembrootschool 1) en de nr. 2 (Die Heenetrechtschool) zich hebben geplaatst voor het Zeeuws Schooldamkampioenschap. Dat toernooi wordt 7 maart a.s. gehouden in Lewedorp.

 

Hieronder is een foto te vinden van de spelers van het winnende team, v.l.n.r. Cheyenne de Man, Sofiane van Dalen, Arjan Keur, en Levy van der Gouwe.


Geplaatst op woensdag 21 februari 2018 door Henk Gunter

Terug naar overzicht