Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

44e Rabo- Schooldamkampioenschap Purmerend

Onder leiding van Damclub Purmerend’66 werd afgelopen vrijdag tijdens de 44e editie van het Rabo- scholendamkampioenschap van Purmerend en Omstreken de laatste drie rondes gespeeld in een druk bezochte toernooizaal in het Wijkplein.

Verslag 44e Rabo- Schooldamkampioenschap Purmerend & Omstreken 2017

Op deze slotavond van het kampioenschap 2017 behaalde het topteam van de Nieuwe Wereld op overtuigende wijze voor de vierde keer de titel in hun bestaan.

De teams van Carrousel  en Middelie moesten hun posities na de eerste speelavond prijsgeven ten koste van de twee reserveteams van de Nieuwe Wereld en miste daardoor de kwalificatie voor het Noordhollands kampioenschap.

Met name voor regerend kampioen en Nederlands finalist OBS Middelie was het een tegenvallend resultaat. Maar het team had een grotendeels nieuwe lichting spelers t.o.v. het vorig seizoen.

Uniek is wel het resultaat van de Nieuwe Wereld die met maar liefst 3 teams gaat deelnemen aan het Noordhollands kampioenschap. Zij gaan volop in training de komende tijd om weer goed voor de dag te komen op 10 februari a.s. in Heerhugowaard om daar misschien een plaats te veroveren voor het Nederlands kampioenschap.

 

Eindstand;
1Nieuwe Wereld 1*71351
2Nieuwe Wereld 5*71052
3Nieuwe Wereld 3*7950
4Carrousel 17949
5Carrousel 2 7843
6Middelie 17652
7Carrousel 37649
8Nieuwe Wereld 47645
9Nieuwe Wereld 27352
10Middelie 27047
* Geplaatst voor het Noordhollands kampioenschap

Geplaatst op dinsdag 28 november 2017 door Dick Lust

Terug naar overzicht