Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken ťn bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

CBS Rehoboth schooldamkampioen welpen 2017

In Gramsbergen waren zaterdag 20 mei de beste achttien schooldamteams uit Nederland aanwezig voor de finale van Nederland.

CBS Rehoboth schooldamkampioen welpen 2017

Deze welpen teams bestonden uit minimaal 4 tot maximaal 6 kinderen uit ten hoogste groep 6 van de basisschool. Middels de voorrondes, namelijk plaatselijke, de provinciale halve en hele finales en de halve finale van Nederland hebben deze 18 teams zich weten te plaatsen.

In deze finale speelden in het team van de Rehobothschool uit Ochten; Marjory Feyt, Fabiënne Groote, Joël Schouten, Storm van Dijk, Sem van Rees en als reservespeler de zes jarige Tim van Rees. In Ochten is geen damclub, daarom hadden de kinderen het afgelopen jaar flink geoefend onder leiding van Brigitte Feyt, de moeder van Marjory. 

Er moesten 9 rondes gespeeld worden middels een zwitsers systeem, waarbij de winnaars tegen de winnaars en de verliezers tegen verliezers met een gelijk aantal punten moesten spelen.

De eerste drie rondes werden door de Rehobothschool gewonnen. De vierde ronde moesten ze tegen de kampioen van vorig jaar, de Johan Frisoschool, wat door een tactische opstelling resulteerde in een remise partij. De opvolgende vijf partijen werden ook gewonnen, waardoor ze met vier punten boven de nummer twee zich het kampioenschap al konden toe eigenen.

In de laatste partij waren de meeste kinderen zichtbaar minder geconcentreerd, daar ze alle denk vermogen al hadden gegeven in de voorafgaande rondes. Risico op verlies was aanwezig, maar had geen enkele invloed op het kampioenschap, de titel als schooldamkampioen Nederland was immers al veilig gesteld. De CBS Rehobothschool uit Ochten mag zich oprecht welpen schooldamkampioen van Nederland noemen.


Geplaatst op donderdag 1 juni 2017 door Brigitte Feyt

Terug naar overzicht