Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Kinderkring organiseert NK schooldammen

Op zaterdag 20 mei vindt in Woubrugge het Nederlands Kampioenschap schooldammen voor pupillen (groep 7/8) plaats. In het schoolgebouw van De Kinderkring aan de Cornelis Kempernaarlaan zullen twintig schoolteams uit het hele land de strijd aanbinden.

De scholen hebben zich voor het NK geplaatst via eerst plaatselijke, toen regionale en uiteindelijk landelijke halve finales. Naast het thuisspelende De Kinderkring plaatsten ook regioscholen de Johannes Postschool (Hazerswoude-Dorp) en de Oranje Nassauschool (Stolwijk) zich voor de finale. De Montessorischool uit Wageningen verdedigt op 20 mei zijn titel, maar zal een lastige kluif krijgen in het sterke deelnemersveld.

Het Nederlands kampioenschap begint om 10.30 uur. De schoolteams (viertallen) spelen acht rondes volgens het zogenaamde Zwitsers systeem. Om 16.45 uur is dan bekend wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. De organisatie van het toernooi is in handen van de Alphense DamClub, die ook al twee jaar geleden het kampioenschap organiseerden.

De Kinderkring is al lange tijd actief in het schooldammen. De school is sinds 2015 onafgebroken provinciaal kampioen en plaatste zich meermalen voor de finale van het Nederlands kampioenschap.

Op dezelfde dag vindt in Gramsbergen het schooldamkampioenschap voor welpen (t/m groep 6) plaats. Ook in die finale is de streek goed vertegenwoordigd met alweer De Kinderkring, Eben Haëzer uit Boskoop, St. Michael uit Hazerswoude en Graaf Jan van Nassau uit Gouda.


Geplaatst op vrijdag 12 mei 2017 door Martijn van der Klis

Terug naar overzicht