Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Iedereen aan het dammen

Als je zelf aan schooldammen doet, wat is er dan leuker dan dit delen met je vader, moeder, of opa of oma? In Laren en Lochem had de damclub een bijzonder 8-88 toernooi georganiseerd. De klapper van het toernooi was op 12 april. Pinky mocht erbij zijn!

Het toernooi werd gespeeld met teams bestaande uit 3 personen: een basisschoolleerling, een tussengeneratie en een 70-plusser. Deze finales werden gehouden in de ontvangsthal van het gemeentehuis van Lochem, Hanzeweg 8 7241 CR Lochem

Net als tijdens de reeds gespeelde voorronden in het Kulturhus (Laren) en Woonzorgcentrum GUDULA (Lochem) werd het een gezellige, onstspannen, maar ook een inspannende middag voor de dammers.

De Burgemeester van Lochem gaf omstreeks 14.00 uur het startsignaal in het bijzijn van niemand minder dan Pinky. Na veel foto's en nog meer knuffels mochten alle teams tenslotte met Pinky op de foto. Iedereen heeft genoten.


Geplaatst op woensdag 12 april 2017 door WebM

Terug naar overzicht