Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Welpenteam De Parel naar Finale NK schooldammen

WAPENVELD/LAREN 8 april 2017 - Het is het welpenteam van CBS De Parel uit Wapenveld gelukt om door te dringen naar de finale NK schooldammen. De jonge dammers wisten 14 punten uit 10 wedstrijden te halen. Alleen de welpen uit Ochten waren beter. Zij wisten alles te winnen. De pupillenteams uit Oene en Wapenveld moesten berusten met een 7e en 8e plaats.

Tijdens de welpenfinale van Overijssel, dat in maart in Heino werd gehouden, wist het team van De Parel met de hakken over de sloot de halve finale van Nederland te bereiken. Die derde plaats spoorde ze echter wel aan om nog net even iets beter hun best te gaan doen. Er werd nog wat gewisseld, een sterke speelster uit het 2e team voegde zich bij het 1e toen daar iemand uitviel en vervolgens werd er wekelijks op school getraind, onder leiding van Henk van Renselaar van de damclub. Dat heeft zich duidelijk niet onbetuigd gelaten, gezien de behaalde finaleplaats. Een prachtig avontuur voor deze jonge kinderen!

In Wapenveld werd op dezelfde dag één van de zes halve finales voor pupillen gehouden. Ook daar had de Wapenveldse damclub twee ijzers in het vuur, met een team van de Goede Herderschool en, winnaar van de Overijsselse Kampioenschappen, de School met de Bijbel uit Oene. Op basis van die uitslagen en de kwaliteiten van de individuele dammers hadden we ook deze teams zeker finalekansen toegedicht. Helaas liep het deze dag minder voorspoedig en moesten verschillende nederlagen geïncasseerd worden. Dat leidde ertoe dat ze op een respectievelijke 7e en 8e plaats eindigden. Grote winnaar daar was de Krullevaar uit Hoogeveen, op de voet gevolgd door Alphons Ariëns en Fontanus, beide uit Harderwijk.

 

Resultaten:
Welpen (groep 4, 5 en 6) http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=67&Id=5930&jr=17&afko=67&r=
Pupillen (groep 7 en 8) http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=67&Id=5924&jr=17&afko=67&r

Op de foto het winnende team: v.l.n.r. Jesse, Nathalie, Eilert, Lucas. De foto is gemaakt door Simone van Berkum.
Geplaatst op dinsdag 11 april 2017 door WebM

Terug naar overzicht