Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamkampioenschap van IJsselstein groep 4-5-6

Op woensdag 8 maart streden nagenoeg 100 basisschoolleerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 om de titel Schooldamkampioen van IJsselstein 2017. De Opstap was met maar liefst 11 teams vertegenwoordigd op dit damfestijn, waarvoor hulde.

Het was dan ook geen verrassing dat De Opstap bovenin mee deed, maar dat De Opstap alle drie de podiumplaatsen bezette was wel heel bijzonder. Één team van De Opstap, uit groep 5A, slaagde er zelfs in alle wedstrijden te winnen en eindigde dan ook op de eerste plaats. Om de tweede en de derde plaats was het lang spannend. Twee teams van De Opstap, één uit groep 4B en één uit groep 6B haalden beide 9 punten uit 6 wedstrijden. Op basis van weerstandspunten eindigde het team met de jongste kinderen, het team uit groep 4B, op de tweede plaats en het team uit groep 6B op de derde plaats.

Het tweede team van De Ark van Noach en het eerste team van De Fatimaschool bleven lang bij de teams van De Opstap in de buurt. Zij eindigden met 8 punten op de respectievelijk vierde en vijfde plaats. Naast De Opstap, De Ark van Noach en De Fatimaschool waren ook De Torenuil, De Pijler – locatie Groenvliet, De Ark en De Agnesschool met één of meerdere teams vertegenwoordigd. De nummers één, twee en drie zullen aanstaande zaterdag 18 maart hun weg vervolgen op het provinciale schooldamkampioenschap te Baarn. 


Geplaatst op maandag 13 maart 2017 door WebM

Terug naar overzicht