Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

School met de bijbel pupillenkampioen van Overijssel

Woensdag 8 maart werd de finale schooldammen van de provincie Overijssel gespeeld. Maar liefst 16 teams streden om de titel en de bekers. School met de Bijbel uit Oene Ún de Goede Herderschool uit Wapenveld plaatsten zich voor de landelijke halve finale op 8 april a.s.

Vanuit alle delen van Overijssel reisden de beste teams van de twee halve finales af naar Heino voor het schooldamkampioenschap van Overijssel. 16 Teams streden in 7 ronden om 9 plaatsen voor de halve finale van Nederland. Het beloofde een spannende middag te worden.

Het ijzersterke team van de school met de bijbel uit Oene, onder leiding van J. Stegeman van damclub Eye-T Ons Genoegen Wapenveld, nam direct de leiding in het klassement. Na 4 ronden hadden ze maar liefst 7 punten te pakken. Daarmee waren ze eigenlijk al zo goed als verzekerd van plaatsing. Het Talent uit Heerde en de Goede Herder school uit Wapenveld, onder leiding van P. Borreman en N. Regterschot van damclub Eye-T Wapenveld, ging het moeizamer af. De tegenstand was erg sterk en het was moeilijk om punten binnen te halen. Tot op de laatste ronde kon het klassement alle kanten op schuiven; de teams waren dusdanig aan elkaar gewaagd.

De Goede Herder school stond na 6 ronden op de 5e plaats, maar moest ronde 7 tegen het team uit Oene. Ze vreesden dat verlies in deze ronde zou betekenen dat de plaatsing aan ze voorbij zou gaan. Na een zenuwslopende wedstrijd die eindigde in 2-6 voor Oene was het afwachten op het verlossende woord. Al deze zenuwen waren niet tevergeefs, want de Goede Herder eindigde op de 9e plaats!

 Het Talent schoot helaas net te kort en bungelde onderaan de klassering. Toch trok het team zichzelf toch nog wat op en behaalde de 12e plek. Dat was helaas net niet genoeg voor de reservelijst indien een team zich terugtrekt.

Iedereen kijkt terug op een spannende en leuke middag! De landelijke halve finale wordt oa. gehouden in Wapenveld. De twee scholen uit Oene en Wapenveld zijn zeker kanshebbers om door te dringen tot de finale!

 

Redactie: < >Niek Regterschot, damclub Eye-T Webdesign / Ons Genoegen Wapenveld
Geplaatst op donderdag 9 maart 2017 door WebM

Terug naar overzicht