Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

45e Waddinxveens schooldamtoernooi

Het 45e schooldamtoernooi kende 91 deelnemers. Uit Waddinxveen namen 7 scholen deel aan het damtoernooi en de andere schoolteams kwamen uit Boskoop, Moerkapelle en Stolwijk. De winnaars kwamen uit Waddinxveen, Moerkapelle en Stolwijk.

45e Waddinxveens schooldamtoernooi

Er werd flink gestreden en de 4 beste scores per school bepaalden het resultaat. in de 3 categorieën per leeftijd. Het was opmerkelijk, dat evenals in 2016 nu dit jaar dezelfde 3 scholen in dezelfde leeftijdsgroep de 1e plaats behaalden.

Groepen 3 en 4.
Bij de jongste spelers prolongeerde de KWA-School uit Waddinxveen haar kampioenschap. Met maar 3 spelers hielden Kay van Luxemburg, Johan Verbaas en Stijn van Gils het team van de Eben Haezerschool Boskoop achter zich. Een mooie 3e plaats was hier voor de Theo Thijssenschool uit Waddinxveen.

KWA-school Waddinxveen
Eben Haezerschool Boskoop
Theo Thijssenschool Waddinxveen

Groepen 5 en 6
De nieuwe groep scholieren van de Rehobothschool Moerkapelle herhaalden het succes van het succesvol team van 2016, dat ook provinciaal kampioen werd en zich daarna zelfs plaatste voor de landelijke finale schooldammen.

Reinier Hamer, Marlou Opschoor, Daan Weerheim en Annemarie van Eijck speelden geconcentreerd en het team wist de Eben Hazerschool Boskoop achter zich te houden. De Oranje Nassauschool legde beslag op de 3e prijs.

Rehobothschool Moerkapelle
Eben Haezerschool Boskoop
Oranje Nassauschool Stolwijk.

Groepen  7 en 8
De twee teams van de Oranje Nassauschool uit Stolwijk speelden gedegen spel. De 1e en de 2e plaats waren dan ook heel terecht. Een aantal spelers lieten veel winstpartijen noteren. Van het winnende team maakten deel uit: Jelle Dekker, Bernard Oudijn, Christian de Pater en Anoud van Gelderen.

Het team van de Rehobothschool, dat vorig dus zo succesvol was bij de groepen 5/6, ondervond nu stevige weerstand in deze hogere leeftijdscategorie. Maar Julie van Vuurde, Nienke van der Knijff en de Ezra en Samuel da Cruz Lopez gaven zo veel mogelijk strijd en dat werd beloond met een fraaie 3e plaats.

Oranje Nassau Stolwijk
Oranje Nassau Stolwijk
Rehobothschool Moerkapelle

De 2 best geplaatste teams uit de groepen 5/6 en 7/8 zijn geplaatst voor het provinciaal kampioenschap schooldammen. Dit toernooi wordt gespeel in het Archeon in Alphen aan den Rijn op zaterdag 4 maart.

Inspanning loont
Het Comité Schooldammen Waddinxveen zag dat veel scholieren zich gesteund voelden door enthousiaste ouders en meelevende onderwijzers. Enkele scholen hadden gebruik gemaakt van het aanbod van het comité om enkele damlessen op school te laten verzorgen. Daarbij ging enthousiasmeren hand in hand met het opdoen van wat kennis en de eerste beginselen van het damspel. Vooral de oudste groep scholieren ontdekt meer en meer de schoonheid van het spel.

45e Waddinxveens schooldamtoernooi45e Waddinxveens schooldamtoernooi

Geplaatst op zondag 12 februari 2017 door Cor Barelds

Terug naar overzicht