Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

School met de Bijbel wint weer op Tholen!

De School met de Bijbel uit Sint-Annaland wist opnieuw het schooldamkampioenschap van het Eiland Tholen te winnen. Het 1e team wist met slechts 1 verliespunt de eerste plaats te behalen, en prolongeerde daarmee de vorig jaar veroverde titel.

School met de Bijbel wint weer op Tholen!

Op woensdag 25 januari en woensdag 1 februari jl. werden de wedstrijden gespeeld, opnieuw in de “Meulvliet” te Tholen. Deze keer waren 9 schooldamteams van de partij. Helaas waren dat wat minder teams dan vorig jaar,  maar de inzet en het plezier was er niet minder om. Er werd deze keer een volledige competitie gespeeld, wat betekende dat alle teams elkaar eenmaal zouden ontmoeten.

Op de eerste speelmiddag ontstond er (nadat er 5 wedstrijden waren gespeeld) een kopgroep van 4 teams. De teams Juliana van Stolbergschool 1 (Sint-Maartensdijk), De Casembrootschool 1 (Sint-Annaland), en de School met de Bijbel 1 + 2 (Sint-Annaland) scoorden de meeste wedstrijdpunten, en waren dus in de race voor het kampioenschap. Deze teams lagen nog dicht bij elkaar, zodat er op de tweede speelmiddag nog een spannend vervolg zou komen.

Op die tweede speeldag was de spanning te snijden. Vanaf het begin werd er geconcentreerd gespeeld. Alle teams probeerden weer om zoveel mogelijk punten te scoren. Dat was goed te zien aan de gezichten van de spelers en speelsters.

Na de 6e en 7e ronde kwam er weer wat meer tekening in de strijd. De Casembrootschool 1 en de School met de Bijbel 2 lieten wat wedstrijdpunten liggen, en verspeelden daarmee hun kansen op het kampioenschap. Het was nu zeker dat de strijd om het kampioenschap zou gaan tussen de School met de Bijbel 1 en de Juliana van Stolbergschool 1. Het eerstgenoemde team stond 1 wedstrijdpunt voor.

In de laatste 2 ronden moest de beslissing vallen. Het bleef spannend tot het laatste moment. Beide scholen wisten uiteindelijk ook hun laatste wedstrijden te winnen, wat betekende dat de School met de Bijbel 1 opnieuw de beste was. De Juliana van Stolbergschool 1 behaalde zodoende een prachtige 2e plaats.

Beslissend was hun onderlinge wedstrijd die al in de 3e ronde op het programma stond, deze werd door de School met de Bijbel 1 met 5-3 gewonnen. De kampioensploeg moest slechts 1 verliespunt incasseren, en dat gebeurde al in de 2e ronde, waarin, opvallend genoeg, met 4-4 werd gelijkgespeeld tegen Die Heenetrechtschool 2 (Oud-Vossemeer), die als laatste eindigde.

De nummers 1. en 2. zijn geplaatst voor het Zeeuws schooldamkampioenschap, wat op woensdag 15 februari a.s. zal worden gespeeld in Lewedorp.

De eindstand van het schooldamkampioenschap 2017 van het Eiland Tholen is:
(Achter de schoolnamen is de volgorde achtereenvolgens: aantal wedstrijden – aantal wedstrijdpunten – aantal bordpunten [doorslaggevend bij gelijk aantal wedstrijdpunten])

School met de Bijbel 1 (Sint-Annaland) 8-15-46
Juliana van Stolbergschool 1 (Sint-Maartensdijk) 8-14-48
De Casembrootschool 1 (Sint-Annaland) 8-10-37
School met de Bijbel 2 (Sint-Annaland) 8-9-40
Die Heenetrechtschool 1 (Oud-Vossemeer) 8-8-33
Juliana van Stolbergschool 2 (Sint-Maartensdijk) 8-7-25
Eben Haëzerschool (Tholen) 8-4-24
De Casembrootschool 2 (Sint-Annaland) 8-3-18
​Die Heenetrechtschool 2 (Oud-Vossemeer) 8-2-17
Foto: v.l.n.r. Sven Goedegebuure, Mees Bevelander, Renze-Jan Boerman, en Anco Cornelisse
Geplaatst op zaterdag 4 februari 2017 door Henk Gunter

Terug naar overzicht