Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Theo Thijssenschool weer superieur in Vlissingen

Theo Thijssenschool ook dit jaar weer superieur bij de schooldamwedstrijden in Vlissingen. De school schreef maar liefst vijf teams in, waarvan er vier zich plaatsten voor de Zeeuwse finale 15 februari in Lewedorp.

Theo Thijssenschool weer superieur in Vlissingen

6 pupillenteams en 8 welpenteams (viertallen) speelden 1 februari een voorronde voor het Zeeuws kampioenschap schooldammen. De zaal was goed gevuld en niet alleen met de jeugdige dammers. Maar ook heel toeschouwers keken mee hoe de leerlingen de strijd tegen elkaar aangingen.

Vlekkeloos was het natuurlijk allemaal niet maar daarom het enthousiasme niet minder. Vele malen moest de organisatie ook de vraag beantwoorden hebben we nog kans, hoeveel staan we enz. Want ja men wist natuurlijk ook dat de nummers 1 en 2 van de pupillen en de nrs 1 t/m 3 door mochten naar de Zeeuwse finale 15 februari in Lewedorp. En dat was natuurlijk ook een belangrijk doel om te bereiken.

Het wedstrijdverloop

Pupillen
Al snel was duidelijk dat het 1e team van de Theo Thijssenschool veruit de sterkste was. Niet verrassend omdat in dit team nog spelers meededen die al enkele jaren voor prima prestaties hebben gezorgd. Alleen tegen de Omnibus lieten ze nog een steekje vallen en moesten ze genoegen nemen met een gelijkspel. Het 3e team van de Theo Thijssen wist op maar liefst 3 punten achterstand nog als 2e te eindigen en mag het 1e team dus vergezellen naar het Zeeuws kampioenschap.

Welpen
8 teams werden onderverdeeld in 2 groepen van 4. Na 3 wedstrijden gingen de nummers 1 en 2 van iedere groep over en speelden via een z.g. kruisfinale voor de plaatsen 1 t/m 4. De nummers 3 en 4 speelden na 3 rondes verder voor de plaatsen 5 /8.  

Bij de welpen waren de krachtsverschillen duidelijk kleiner dan bij de pupillen. Maar toch ook bij deze groep wist het 1e team van de Theo Thijssenschool alle 5 wedstrijden te winnen Het 2e team had het heel wat moeilijker. Maar na een nederlaag in de eerste ronde wisten zij zich nog fraai te herstellen en uiteindelijk nog de finale te bereiken. Maar in die finale maakte het 1e team van de Theo Thijssenschool met een 7-1 duidelijk wie hier de terechte overwinnaar was.  Het eerste team van de Tweemaster Kameleon mag als 3e team mee naar de Zeeuwse kampioenschappen.  

Afsluiting
Zo tegen 17.00 uur na een prima verlopen toernooi mocht Zeeuws schooldamleider de winnaars weer in het zonnetje zetten met de uitreiking van enkele bekers en medailles.  Zo kwam er weer een einde aan een geslaagde dammiddag waar de jeugd weer volop van genoten heeft en de toeschouwers ongetwijfeld ook. 

Eindstand pupillen
1. Theo Thijssenschool 1
2. Theo Thijssenschool 3
3. Louise de Coligny 2
4. Omnibus
5. Louise de Coligny 1
6. Theo Thijssenschool 2
Eindstand Welpen
Theo Thijssenschool 1
Theo Thijssenschool 2
Tweemaster Kameleon 1
Omnibus 1
Louise de Coligny 2
Tweemaster Kameleon 2
Theo Thijssenschool weer superieur in VlissingenTheo Thijssenschool weer superieur in Vlissingen

Geplaatst op donderdag 2 februari 2017 door C.Rijk

Terug naar overzicht