Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

67e Schooldamtoernooi Den Helder succesvol

Veel spanning en goede partijen in oudste schooldamtoernooi.

Aan het Helderse schooldamtoernooi , dat inmiddels voor de 5e maal werd georganiseerd in Julianadorp, namen bijna 130 kinderen deel. 9 pupillenteams en 15 welpenteams streden in 18, respectivelijk 15 ronden om de titel. Bij de pupillen was het spannend, bij de welpen leek het wel een thriller. 3 teams die binnen 1 wedstrijdpunt eindigden en ook in de bordpunten zat nauwelijks verschil. Wij denken dat zij de onderlinge duels verder gaan uitvechten tijdens het Noord-Hollandskampioenschap.

Het is nog even afwachten of het weer net zo goed gaat als vorig jaar, toen 4 teams zich wisten te plaatsen voor de 1/2 finale en 2 voor de Nationale finale. Dat zou wel weer leuk zijn, maar het aller belangrijkste is dat de deelnemers in de vervolgtoernooien net zoveelplezier zullen beleven als tijdens de 2 zaterdagen ij Julianadorp.

Helderse Dam Club; Jeugddammen elke vrijdag van 15.30 tot 16.30 uur in MFC Dorpshuis Julianadorp.
Geplaatst op donderdag 26 januari 2017 door Wim van Tiel

Terug naar overzicht