Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Julianadorp damt

Koningin Julianaschool en de Hofstee koplopers na 1e dag van 67e Schooldamtoernooi in MFC Dorpshuis Julianadorp

Afgelopen zaterdag, was het een drukke bedoening in dorpshuis Julianadorp tijdens de 1e dag van het schooldamtoernooi. In 2 categorieën (welpen en pupillen) strijden in totaal 24 teams om het kampioenschap. 

In veel wedstrijden was het spannend. Veel uitslagen van 4-4 en 5-3 laten zien, dat vele teams aan elkaar gewaagd zijn. Ook laten de deelnemers zien, dat zij tijdens de lessen goed hebben opgelet, aangezien soms mooie combinaties en lokzetten worden uitgevoerd. 

Gezien de geringe onderlinge verschillen in de ranglijst, komen nog veel teams in aanmerking voor de prijzen.

Bij de pupillen (t/m groep 8) gaat halverwege het toernooi het toernooi de Kon. Julianaschool (Den Helder) ongeslagen aan kop met 13 uit 8. Het 2e team van de Hofstee (Julianadorp) volgt op 2 punten en de Kameleon 1 volgt op 3 punten, beide met 1 wedstrijd minder. Ook de Meerpaal (Anna Paulowna) en de Kameleon (Julianadorp) zijn met 9 punten nog niet kansloos.

Bij de welpen (t/m groep 6) gaat de Hofstee 1 op kop met 15 uit 8. Op 1 punt volgen de Hofstee 3 en de Kon. Julianaschool, waarbij opgemerkt, dat de Hofstee 3, 1 wedstrijd minder heeft gespeeld.

De Rank 1 (Julianadorp) en de Verrekijker  (Den Helder) zijn met 12 punten ook nog niet kansloos. Voor debutant de Verrekijker uit Julianadorp, 9 uit 8, lijkt de strijd om de bekers buiten bereik.

Zaterdag 24 januari is de 2e en laatste dag. Aanvang 9.00 uur en de prijsuitreiking wordt verwacht rond 12.00 uur.

Klik hier voor foto's en standen.


Geplaatst op maandag 16 januari 2017 door Maarten van Leenen

Terug naar overzicht