Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Wheemschool winnaar schooldamtoernooi

Op woensdagmiddag 4 januari werd in Voorthuizen het toernooi gehouden. Dat houdt in dat iedere dammer voor zichzelf speelde en zo Kampioen van Voorthuizen kon worden, per leeftijdsgroep.
Info en foto: Barneveldsekrant

Wheemschool winnaar schooldamtoernooi

Beste damschool & Wisselbeker
Naast de ereplaatsen in de groepen werd er gespeeld om de De Bunte Vastgoed-wisseltroffee. De punten van de vier hoogst geëindigde kinderen waren bepalend welke school dit jaar de wisseltroffee mee naar huis mocht nemen. Vorig was het de beurt aan de Van den Berghschool. Dit jaar viel die eer te beurt aan de Wheemschool. Vooral in de groepen 5, 7 en 8 presteerde de Wheemschool bijzonder goed, waarmee ze de titel 'beste damschool' binnen haalde. Tweede werd de Koningin Wilhelminaschool, de Dr. W. van den Berghschool werd derde.

100% score voor nr.1 in groep 4/5
In de gecombineerde groep 4/5 werden in totaal 7 ronden gespeeld. De nummer één, Guus Kulk, van de Wheemschool, stak met kop en schouders boven de rest uit. Hij wist alle wedstrijden overtuigend te winnen. Mart Bunt werd knap tweede. De strijd om de derde plek was tot aan de laatste ronde erg spannend. Uiteindelijk wist Jim Docter de beker voor de derde plek binnen te halen.

Ruime voorsprong voor nr.1
Ook in groep 6 had de nummer één een ruime voorsprong op de achtervolgers. Levien Cysouw van de Prins Willem Alexanderschool wist al zijn partijen te winnen en had drie punten voorsprong op zijn eerste achtervolger. Sanna van de Brink werd de nummer twee en Robin van Beusekom werd met één punt minder derde.

Winnaar met 100% score
In groep 7 werden in totaal 8 ronden gespeeld. Marcus Roos van de Koningin Wilhelminaschool werd hier de overtuigende winnaar. Door al zijn wedstrijden te winnen was hij onbereikbaar voor de concurrentie. Op drie punten afstand werd Lucas van Middendorp tweede. De strijd om de derde plek was ongekend spannend. Uiteindelijk wist Remco van de Veer op weerstandspunten de derde plaats te pakken.

Felle strijd om eerste plaats in groep 8
De strijd in groep 8 was spannend. Timun Brunekreeft en Claudia van Daatselaar gingen lange tijd gelijk op. Langdurig wist Claudia van Daatselaar Timun Brunekreeft achter zich te houden. Door een nederlaag in de één na laatste ronde van Claudia wist Timun de koppositie te pakken en stond deze niet meer af. Hiermee mag Timun Brunekreeft, van de Koningin Wilhelminaschool, zich een jaar lang de beste schooldammer van de gemeente Barneveld noemen. De strijd om de derde plek was minstens net zo spannend. Uiteindelijk wist Micha van de Vis de derde plek te veroveren.

Pinky was erbij
Naast het dammen mochten de kinderen op de foto met Pinky, de grote zachte knuffelbare dammascotte van het schooldammen. Pinky was daar om kinderen te vertellen over de website: DamZ. Veel kinderen gingen op de foto met Pinky. Foto's van deze middag zijn te vinden op de facebookpagina van Dam Vereniging Voorthuizen www.facebook.com/damverenigingvoorthuizen

Kinderen die vaker willen dammen en die training willen krijgen, zijn vanaf dinsdagavond 10 januari van harte welkom in 't Trefpunt van 18:45 uur tot 19:30 uur. De lessen tot aan de zomervakantie worden gratis verzorgd. Het damtoernooi werd mede mogelijk gemaakt door De Bunte Vastgoed uit Ede.

Eindstanden:
Groep 4/5 (top drie)
1. Guus Kulk 7-14 2. Mart Bunt 7-11; 3. Jim Docter 7-10;

Groep 6 (top drie)
1. Levien Cysouw 7-14; 2. Sanna van de Brink 7-11; 3. Robin van Beusekom 7-10;

Groep 7 (top drie)
1. Marcus Roos 8-16; 2. Lucas van Middendorp 8-13; 3. Remco van de Veer 8-10;

Groep 8 (top drie)
1. Timun Bruinekreeft 8-14; 2. Claudia van Daatselaar 8-13; 3. Micha van de Vis 8-12.


Geplaatst op zondag 8 januari 2017 door WebM

Terug naar overzicht