Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamtoernooi Oldebroek groot succes

Woensdagmiddag 7 december werd het jaarlijkse Schoendorado schooldamtoernooi georganiseerd door Damclub DEZ/NGKZ uit Wezep/Hattemerbroek. Het evenement, waar maar liefst 135 kinderen uit de gehele gemeente Oldebroek op af waren gekomen, werd gehouden in Kindcentrum De Schaapskooi in Wezep.

Schooldamtoernooi Oldebroek groot succes

Dit jaar werkte de damclub samen “Goed Bezig” en was het voor het eerst voor alle scholen uit de gemeente Oldebroek.
Onder toeziend oog van Pinky, de levensgrote pinguïn-mascotte van de Nederlandse dambond, gingen de scholen om 2 uur van start. Door de grote toestroom van kinderen moest verspreid over vier lokalen worden gespeeld volgens een heel ingewikkeld speelschema. De eerste ronde was het een hele opgave voor veel spelers om het juiste lokaal en de juiste tafel te vinden waaraan gespeeld moest worden, maar vanaf de tweede ronde liep het gesmeerd en werd de ene na de andere partij gespeeld. 

Vanaf de eerste ronde nam de thuisploeg, het eerste team van De Schaapskooi, de leiding en stond die positie gedurende de hele middag niet meer af. Daarachter ontstond een felle strijd om een podiumplaats. Voor de eerste 8 teams was een beker te verdienen en daar deed iedereen ontzettend zijn best voor. Aan het eind van de middag konden we de volgende einduitslag noteren:

De damclub moet zich voorbereiden om aanstaande dinsdag een stroom van kinderen te ontvangen, want een groot deel van de deelnemers was verschrikkelijk enthousiast over het dammen.
De eerste 14 teams mogen zich inschrijven voor het Overijssels kampioenschap wat in maart wordt gehouden. Dan kunnen ze zich meten met de sterkste teams uit de provincie. Dankzij het actieve jeugdbeleid van de damclub uit Wezep/Hattemerbroek, worden daar altijd hoge ogen gegooid en diverse jaren schopte een school uit onze gemeente het tot de finale van Nederland. We kijken terug op een heel geslaagd toernooi en kunnen bijna niet wachten tot het volgend jaar is!

Damclub DEZ/NGKZ damt iedere dinsdag in de Bouwakker in Hattemerbroek. Van 18:30 – 19:30 uur speelt de jeugd en vanaf 19:45 uur starten de senioren.

Schooldamtoernooi Oldebroek groot succesSchooldamtoernooi Oldebroek groot succesSchooldamtoernooi Oldebroek groot succesSchooldamtoernooi Oldebroek groot succes

Geplaatst op donderdag 8 december 2016 door WebM

Terug naar overzicht