Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Jeugdjournaal over dammen

Binnenkort is een Nederlander wereldkampioen dammen! Zaterdag begon de finale van het WK tussen Roel Boomstra en Jan Groenendijk. Twee jeugdspeelsters van de damclub in Groningen deden de eerste zet, waarmee het toernooi geopend werd. Roel Boomstra won de eerste wedstrijd.

Jeugdjournaal over dammen

Bekijk hier het item van het jeugdjournaal van zaterdag 3 december:http://jeugdjournaal.nl/artikel/2146408-finale-van-het-wk-dammen-begonnen.html 

Akosh, die je helemaal aan het einde van het filmpje ziet is een clubgenoot van Jan Groenendijk. Hij gaat, vanaf 7 december als de wedstrijden in Wageningen gespeeld worden, vloggen.

De bekende Nederlandse rapper Ronnie Flex bracht de la Reyschool in Den Haag een bezoekje om dammen op de basisscholen meer bekendheid te geven. Het jeugdjournaal was erbij en maakte daar een leuke reportage van. Bekijk hier het Jeugdjournaal van 30 november.

http://jeugdjournaal.nl/uitzending/20539-avondjournaal.html

Een dag eerder verscheen de vooraankondiging en een enquête:
http://jeugdjournaal.nl/artikel/2145583-ronnie-flex-maakt-reclame-voor-dammen.html?ext=html

Jeugdjournaal over dammen

Geplaatst op woensdag 30 november 2016 door WebM

Terug naar overzicht