Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Jeugdkampioen dammen speelt simultaan

Wouter Morssink damt tegen 24 scholieren tijdens de Cultuurdag in Waddinxveen op zaterdag, 10 september 2016.

Jeugdkampioen dammen speelt simultaan

Wouter Morssink, 17 jaar en jeugdkampioen van Nederland in 2015, speelt deze simultaan tegen 6 schoolteams, elk bestaand uit 4 leerlingen van groep 7 of 8, of 3 leerlingen met een ouder of leerkracht. Wouter speelt dus 24 partijen tegelijk.

Voor de 5 spelers die het beste resultaat behalen of hun strijd het langst volhouden, liggen een "gouden", een "zilveren" en 3 "bronzen" medailles klaar. 

Bij mooi weer wordt  buiten op het Gouweplein gedamd en bij minder mooi weer in de bovenzaal van het Cultuurhuys. Aanvang 14.30 uur en de speeltijd is ongeveer 2 uur.
Schoolteams uit Waddinxveen, Moerkapelle en Boskoop ontvangen een uitnodiging.

Het Comité Schooldammen Waddinxveen verzorgt damtrainingen en organiseert damtoernooien. Doel daarbij is ook het cultuurbehoud van een van de oudste bordspelen van Nederland te waarborgen. Daarom dus de simultaan tijdens de Cultuurdag op zaterdag, 10 september 2016.


Geplaatst op zondag 21 augustus 2016 door Cor Barelds

Terug naar overzicht