Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Finaleplaats Graaf Jan van Nassauschool Gouda

Het welpenteam van de Graaf Jan van Nassauschool Gouda – groepen 5 en 6 – heeft dankzij de 3e plaats in de halve finale deelname aan de landelijke finale schooldammen afgedwongen. Een fantastische prestatie!

Finaleplaats Graaf Jan van Nassauschool Gouda

De halve finale werd op 9 april gespeeld. De jonge spelers moesten 9 wedstrijden spelen. Zaal De Brug in Reeuwijk was het decor van een mooi damtoernooi met enthousiaste dammers. Veel spanning, want het Goudse damteam scoorde 15 punten uit 9 wedstrijden. Evenveel als scholen uit Hardinxveld-Giessendam en Oud-Alblas. Het aantal bordpunten leverde de 3e plaats op.

Het team werd eerder schooldamkampioen van Gouda en via het provinciaal toernooi mochten de scholieren deelnemen aan de halve finale van Nederland.

De Graaf Jan van Nassauschool promoot deelname aan denksporten. De Brede School Gouda bood ruim 30 pupillen en welpen een mini-damcursus van 3 lessen aan. Namens de Brede School werden de lessen verzorgd door jeugddamtrainers Harry Clasquin, speler van het damteam van DAMLUST en Cor Barelds. De eerste beginselen werden op school al bijgebracht.

Er werd geïnvesteerd in de openingen, spelopbouw, mogelijkheden met een dam en de verrassende ontdekkingen door de meerslagregel. De dammers kunnen zich nu op maken voor de finale op 21 mei in IJsselstein.

Twee juniorenteams van de Graaf Jan van Nassauschool (groepen 7 en 8) wisten zich ook te plaatsen voor de halve finale in Reeuwijk.

Beiden teams eindigden in de middenmoot met scores van 8 uit 8 en 7 uit 8. Zij hebben verdienstelijk gespeeld. In februari jl. behaalden beide schoolteams (viertallen) in het schooldamkampioenschap van Gouda de 2e en de 3e plaats.


Geplaatst op woensdag 13 april 2016 door Cor Barelds

Terug naar overzicht