Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Pupillen en Welpen van De Bron naar NK!

Zowel het welpenteam als het pupillenteam van basisschool De Bron uit Molenaarsgraaf hebben zich geplaats voor het Nederlandse Kampioenschap schooldammen.

Pupillen en Welpen van De Bron naar NK!

Glorieuze dag welpen
Dongen - Met 2 teams was basisschool De Bron afgereisd naar Dongen om daar de Halve Finale van Nederland van het schooldamtoernooi te spelen. Het tweede team kende een moeilijke dag en wist uiteindelijk de 7e plaats te bemachtigen en liep hierdoor plaatsing van het NK mis. Het eerste team (Jente Bakker / Jarno de Jager / Carsten Cluistra / Niels Koorevaar en Bram Bakker) liet zien van uitzonderlijke kwaliteit te zijn door niet alleen álle wedstrijden te winnen maar vooral door bijna alle wedstrijden met 8-0 af te sluiten. Het team plaatst zich hierdoor voor het NK waar het zal strijden voor de nationale titel welke gehouden zal worden op 21 mei te Nieuwegein.

Reeuwijk - Het welpenteam van De Groen van Prinsterer uit Oud-Alblas reisde af naar Reeuwijk waar het eveneens de eerste plaats wist te bemachtigen. Ze bleven het team van de Rehobothschool uit Hardinxveld-Giessendam net voor, beide teams zullen het team van De Bron tegenkomen bij de Nederlandse Kampioenschappen.

Pupillen worden tweede
Alphen aan den Rijn - Ook naar Halve Finale van de Pupillen in Alpen aan de Rijn reisde De Bron af met 2 teams. Het eerste team, bestaande uit Dennis-, Tijn-, Femke Koorevaar / Kevin de Bruin en Gerald de Groot, liep in de 2e ronde al tegen een nederlaag op. Het team herstelde zich snel en wist alle resterende partijen winnend af te sluiten. Het eindigde hierdoor op de 2e plaatst en plaatst zich hiermee voor het NK. Het tweede team van De Bron eindigde als vijfde en loopt hiermee plaatsing voor het NK net mis. Ook het team van de Eben-Haezer uit Ottoland liep plaatsing mis door 7e te worden.

Extra training
De komende weken zullen de spelers van De Bron extra getraind worden door de damtrainers Cees van Wijk, Sipke Veenstra en Martin Nederlof. Deze ervaren trainers van Damvereniging De Kroonschijf zullen er alles aan doen om de teams klaar te stomen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

 


Geplaatst op dinsdag 12 april 2016 door WebM

Terug naar overzicht