Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Lokale favoriet plaatst zich in Alphen

De Kinderkring heeft in Alphen aan den Rijn zijn rol als lokale favoriet waargemaakt. Bij de halve finale in het Wijkcentrum Kerk en Zanen wisten zij zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap schooldammen voor pupillen (groep 7/8).

Lokale favoriet plaatst zich in Alphen

Dat ging echter niet zonder slag of stoot: het viertal startte uitstekend met een paar glansrijke overwinningen, maar halverwege hadden ze een behoorlijke dip en zakte ze terug op de ranglijst. Pas in de laatste ronde stelde zij plaatsing veilig door in een rechtstreeks duel hun naaste concurrent, het Brederode Dalton uit Santpoort-Zuid, met 6-2 te verslaan.

De Kinderkring voegde zich zo op het podium bij de onverslaanbare Oranje Nassauschool uit Stolwijk, dat al hun wedstrijden met ruime cijfers wist te winnen en verdiend eerste werd. Ook de Bron uit Molenaarsgraaf was in zeer goede doen: zij wonnen zeven van hun acht wedstrijden en mochten zo de beker voor de tweede plek meenemen naar de Alblasserwaard.

Het enige deelnemende team uit de gemeente Alphen, de Johannes Postschool uit Hazerswoude-Dorp, had ondanks het thuisvoordeel wat last van plankenkoorts. Pas laat in de middag begonnen ze de punten aan elkaar te rijgen. Dat leverde ze toch nog een mooie zevende plaats op.

Lokale favoriet plaatst zich in AlphenLokale favoriet plaatst zich in AlphenLokale favoriet plaatst zich in AlphenLokale favoriet plaatst zich in Alphen
De Kinderkring, De Bron en de Oranje Nassauschool mogen zich nu op gaan maken voor de finale van het Nederlands Kampioenschap, die op 21 mei in Hoogeveen zal worden gehouden.
Geplaatst op zondag 10 april 2016 door Martijn van der Klis

Terug naar overzicht