Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken ťn bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

St. MichaŽlschool nipt kampioen

De halve finale voor pupillen in Hoogeveen was tot de laatste ronde erg spannend. Het team van de St. MichaŽlschool uit Groningen en het thuisteam De Krullevaar uit Hoogeveen waren te sterk voor de andere schoolteams.

St. MichaŽlschool nipt kampioen

Dit bleek ook uit de resultaten en de eindstand. Beide teams eindigen bovenaan met 15 punten. Hun onderlinge partij in de derde ronde eindigde in een eneverende 4-4. Alleen op het eind hadden de Groningse schooldammers een iets betere 'weerstand hoog-laag', om in vaktermen te spreken.

Derde werd, met twaalf punten, het team uit Heino: De Gouden Emmer. Alle drie de teams hebben zich hiermee geplaatst voor de grote finale op 21 mei op het Roelof van Echten College in Hoogeveen.

Al met al was het een vlot en geslaagd toernooi. De organisatie dankt de gastvrijheid van De Krullevaar onder leiding van Lammy van Midwoud, Coördinator, Kwadraat PricoH en de vele vrijwilligers!

St. MichaŽlschool nipt kampioenSt. MichaŽlschool nipt kampioen
Datum: 9 april 2016
Geplaatst op zaterdag 9 april 2016 door Zainal Palmans

Terug naar overzicht