Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Feest in Woubrugge en Moerkapelle

De Rehoboth uit Moerkapelle en de Kinderkring uit Woubrugge zijn afgelopen zaterdag provinciaal kampioen schooldammen van Zuid-Holland geworden. In Gouda was de Goudse Waarden gastheer van een geweldig schooldamtoernooi, waar meer dan 160 leerlingen de strijd op het dambord met elkaar aangingen.

Feest in Woubrugge en Moerkapelle

In de pupillencategorie (groep 7/8) was de titel voor het tweede opeenvolgende jaar voor De Kinderkring uit Woubrugge. De Oranje Nassauschool (Stolwijk) zat hen continu op de hielen, maar moest in de onderlinge wedstrijd toch het hoofd buigen. De Willem de Zwijgerschool uit Scheveningen completeerde het podium, vlak voor het tweede team van de Oranje Nassauschool en de Johannes Postschool uit Hazerswoude-Dorp. 

De Rehoboth uit Moerkapelle werd in 2014 al kampioen bij groep 7/8, en nu was het raak bij de welpen (groep 1 t/m 6). Het viertal won vijf wedstrijden en speelde er slechts twee gelijk. De Bernadetteschool uit Naaldwijk eindigde ook ongeslagen, maar met net wat meer remises, als tweede. Het brons was voor de Sint Michaëlschool uit Hazerwoude-Dorp, voor het tweede team van de Bernadetteschool en de Gerardus Majellaschool uit Reeuwijk.

Voor de beste scholen uit de provincie wacht nu de landelijke halve finale. Die wordt op zaterdag 9 april gespeeld, op zes locaties in Nederland, waaronder in Reeuwijk en Alphen aan den Rijn.  


Geplaatst op zaterdag 12 maart 2016 door Martijn van der Klis

Terug naar overzicht