Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

woensdag 10 juni 2020
schooldammen - Nederland

zaterdag 27 juni 2020
Topscorerstoernooi pupillen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Topscorerstoernooi 27-06-2020

Topscorerstoernooi

Speellocatie:
Aanvang 10:30 uur

Contactpersoon:
Neem contact op via:

Als je erg goed bent, maar jouw teamgenoten zijn iets minder dan kun je toch het kampioenschap mislopen, want schooldamwedstrijden zijn nou eenmaal teamwedstrijden. Maar nu kun je toch de beste schooldammer van Nederland worden als je meedoet aan het  schooldamtopscorerstoernooi. Dit is alleen voor de pupillen.

Hoe werkt het?
Als je bij de  finalewedstrijden 11 punten of meer haalt uit 8 wedstrijden dan mag je meedoen aan het toernooi dat wordt gehouden op zaterdag 29 juni. Heb je 10  punten dan mag je je melden als reserve. In de halve finale was dit nog 12 resp 11 punten. De speelplaats dit jaar is Apeldoorn. Je speelt dan tegen de allerbeste schooldammers van Nederland bij de pupillen.

Maar, je moet zelf melden bij Gerrit Visser via jouw teamleider.

Vraag aan jouw teamleider om een mail naar te sturen met jouw naam, naam van de school en vooral hoeveel punten je gehaald hebt. Doe dit vóór 1 juni!

Het puntentotaal wordt even gecheckt via de toernooileider van de finale en dan mag je meedoen. Bij het toernooi kun je leuke prijzen winnen.

Gerrit Visscher,
​gerrit@w3future.com

Terug naar overzicht