Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

woensdag 4 maart 2020
provinciale finale welpen - Heerde

woensdag 4 maart 2020
schooldammen welpen - Leek

woensdag 4 maart 2020
provinciale finale pupillen - Hoornaar

woensdag 4 maart 2020
provinciale finale welpen - Hoornaar

woensdag 4 maart 2020
schooldammen - Groningen

woensdag 11 maart 2020
schooldammen pupillen - Leek

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

schooldammen pupillen - Purmerend 22-11-2019

schooldammen pupillen - Purmerend

Speellocatie: Wijkplein Where, Triton 73, 1443BM, Wheermolen, Purmerend
Aanvang 19:00 uur

Contactpersoon: D.Lust 0299- 432743 J. Hania 0229-572467
Neem contact op via: wdlust@hotmail.com

Damclub Purmerend organiseert met ondersteuning van het VSB fonds Beemster, voor de 46e maal in successie, het VSB Scholendamtoernooi voor schoolviertallen.De inzet is het kampioenschap van Purmerend en Omstreken waaraan fraaie prijzen zijn verbonden. Het toernooi wordt op vrijdagavond, 22 en 29 november, gehouden in de grote zaal van Wijkplein Where, Triton 73, 1443BM, Wheermolen, Purmerend en de wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Op de eerste avond worden 4 en de tweede avond 3 wedstrijdronden van ca. 30 minuten gespeeld. Het toernooi kent geen afvalsysteem. Na afloop van de laatste ronde op 29 november is er naast de prijsuitreiking voor iedere deelnemer(ster) een blijvende herinnering beschikbaar. Per deelnemende school wordt tevens een magnetisch dambordje in een opbergcassette uitgereikt, welke op school kan worden gebruikt. De 3 beste teams in de eindrangschikking kwalificeren zich voor het Noordhollands kampioenschap op 8 februari 2020 in Heerhugowaard.Via dit toernooi kunnen de beste teams zich plaatsen voor de halve- finales en uiteindelijk voor de Nederlandse Superfinale.Ons streven is erop gericht elk ingeschreven team te laten deelnemen,echter, overtreft het aantal inschrijvingen de speelruimte in onze wedstrijdroosters dan behouden wij ons het recht voor het aantal teams per school te reduceren. Per deelnemend team vragen wij een bijdrage van euro 5,- en verzoeken u dit bedrag op de eerste speelavond te voldoen.
De inschrijvingstermijn sluit uiterlijk zaterdag 9 november. Wij hopen uw inschrijving uiterlijk deze datum tegemoet te zien. Na inschrijving ontvangt u, rond half november, de volledige toernooi informatie.

Terug naar overzicht